Κλείνει τα εργοστάσια της η VW

Η Volkswagen ανακοίνωσε πως προγραμματίζει το κυλιόμενο κλείσιμο της κεντρικής μονάδας παραγωγής στο Wolfsburg, αλλά και 2 ακόμα εργοστάσια, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα ζητήματα που προκύπτουν από τον νέο κύκλο μετρήσεων των εκπομπών ρύπων.

Ο προγραμματισμός αφορά την παύση παραγωγής για 1-2 μέρες την εβδομάδα, για το διάστημα μεταξύ Αυγούστου και τέλη Σεπτεμβρίου.

Δείτε ακόμα: Νέο πρόστιμο-«μαμούθ» στη VW

Η νέα Παγκόσμια Εναρμονισμένη Διαδικασία Ελέγχου Επιβατηγών Οχημάτων (Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure, ή WLTP για συντομία), βασισμένη σε δεδομένα πραγματικής οδήγησης και όχι στις ιδανικές συνθήκες του εργαστηρίου -όπως ήταν η τυποποιημένη διαδικασία μέχρι πρότινος- οδήγησε σε υψηλότερες τιμές εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2), καθυστερώντας την πιστοποίηση των απαραίτητων εγγράφων για την κυκλοφορία και, κατ’ επέκταση, τις πωλήσεις.

Λόγω αυτών των καθυστερήσεων, η VW αναστέλλει την παραγωγή ορισμένων μοντέλων σε διάφορα εργοστάσια, ακολουθώντας τα βήματα της Mercedes, η οποία την περασμένη εβδομάδα κατηγόρησε ευθέως την WLTP και τον εμπορικό «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει μεταξύ Η.Π.Α. και Ε.Ε. των ΗΠΑ για την συμπίεση του τζίρου στους κύκλους εργασιών της.

Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το VW Passat facelift

Η VW θα κλείσει το εργοστάσιο της Zwickau σε μερικές μέρες και η κατασκευή εξαρτημάτων θα αντιμετωπίσει καθυστερήσεις, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα της. Το εργοστάσιο στο Emden θα κλείσει για μερικές ημέρες στο προσεχές διάστημα, αλλά και στο τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, λόγω της ιδιαίτερα μειωμένης ζήτησης που παρατηρείται σεντάν αυτοκίνητα, όπως το Passat που κατασκευάζεται στις εκεί εγκαταστάσεις.

Get it on Google Play Download on the App Store