Κλέβουν Mercedes σε δευτερόλεπτα (+video)

Όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, μπορεί η τεχνολογία να έχει κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη από ποτέ, αλλά δυστυχώς το ίδιο εύκολη φαίνεται πως έχει κάνει και την ζωή των κλεφτών. Και αυτό γιατί πλέον, η κλοπή ενός αυτοκινήτου μοιάζει να είναι… παιχνιδάκι, για όσους είναι σωστά εξοπλισμένοι.

Δείτε ακόμη: Τα πιο απίθανα κλειδιά αυτοκινήτου! (+video)

Όπως φαίνεται και στο video που θα δούμε πιο κάτω, ο ένας κλέφτης πλησιάζει με έναν πομπό το σπίτι και το σκανάρει για να πάρει σήμα από το κλειδί του αυτοκινήτου, το οποίο στη συνέχεια το στέλνει ασύρματα στο ίδιο το αυτοκίνητο. Η Mercedes στην προκειμένη περίπτωση, είναι keyless go (έχει δηλαδή σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί) και έτσι ο δεύτερος κλέφτης βάζει εμπρός το αυτοκίνητο και περιμένει τον συνεργό του για να φύγουν μαζί.

Διαβάστε επίσης: Η Volvo αντικαθιστά τα κλειδιά με το κινητό τηλέφωνο!

Σε κάθε περίπτωση, για να μην έχετε τα ίδια προβλήματα και εσείς με το αυτοκίνητό σας, καλό θα είναι το κλειδί να μην το αφήνετε κοντά στην πόρτα της εισόδου ή στους τοίχους περιμετρικά του σπιτιού και ακόμη καλύτερα να το βάζετε σε ένα μεταλλικό κουτί που λειτουργεί ως ασπίδα στα εξερχόμενα ραδιοκύματα.

Get it on Google Play Download on the App Store