«Κοντράδικη» Mustang Cobra με τις ευλογίες της Ford

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, οι αγώνες drag είναι ευρέως διαδεδομένοι. Τόσο που ακόμη και μία εταιρεία όπως η Ford δεν αδιαφορεί για αυτούς. Και η νέα Mustang Cobra Jet είναι ακόμη μία απόδειξη.

Δείτε ακόμη: Βελτίωση για το Ford Focus ST Diesel από τη Mountune

Σύμφωνα με την αμερικάνικη μάρκα, αυτή είναι η γρηγορότερη Mustang παραγωγής που… ασχολείται με το drag racing και κάνει το 400άρι σε 8 δευτερόλεπτα. Το θέμα είναι φυσικά πως η Ford δίνει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να αγοράσουν το συγκεκριμένο μοντέλο, το οποίο αποτελεί την τέλεια βάση για ακόμη καλύτερους χρόνους. Αυτό βέβαια δεν είναι κάτι καινούργιο καθώς το κάνει εδώ και 50 χρόνια…

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που είναι και επετειακό φυσικά, λόγω του μισού αιώνα δραστηριότητας και προσφοράς της μάρκας στο drag race, όπως είναι στην κατάσταση που φαίνεται και στις εικόνες πιο πάνω, μπορεί να λάβει μέρος στις κατηγορίες Stock και Super Stock.

Διαβάστε επίσης: Σε νοιάζει που φτιάχτηκε το αυτοκίνητό σου;

Όσον αφορά στο μοτέρ της Mustang Cobra Jet, για προφανείς λόγους δεν υπάρχουν επίσημα νούμερα, με τον V8 των 5.2 λτ. πάντως να έχει διατηρήσει το 75% των εξαρτημάτων που έχει η έκδοση παραγωγής. Για την ιστορία να πούμε πως η Ford θα κατασκευάσει συνολικά 68 αυτοκίνητα, τα οποία προφανώς και δεν είναι για πολιτική χρήση, ενώ θα κοστίζουν 130.000 δολάρια (115.000 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store