Κουίζ: Ποιων μοντέλων είναι αυτά τα φώτα;

Όπως κάθε τι στα σύγχρονα αυτοκίνητα, έτσι και τα φωτιστικά τους σώματα έχουν εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό και δεν έχουν καμία σχεδόν σχέση με εκείνα μοντέλων 5ετίας για παράδειγμα. Η χρήση των φώτων τεχνολογίας LED αντί για τους κοινούς λαμπτήρες πυρακτώσεως, έχει λύσει τα χέρια των σχεδιαστών, αφού είναι σε θέση να κάνουν ότι σχήμα και σχεδιασμό θέλουν, με αποτέλεσμα να δείχνουν εντυπωσιακά όταν ανάβουν, αλλά και ποιο φωτεινά.

Δείτε ακόμη: Σύγκριση: Νέο Toyota Yaris vs υπάρχον Yaris

Ωστόσο, αναπόφευκτα υπάρχουν ομοιότητες, καθώς μπορεί να δούμε καινούργια αυτοκίνητα να θυμίζουν σε κάποια σημεία παλαιότερα, ακόμη και διαφορετικής μάρκας. Στο νέο Toyota Yaris για παράδειγμα, το σχήμα των πίσω φωτιστικών σωμάτων θυμίζει σε ορισμένους τα αντίστοιχα του προγενέστερου Honda Civic. Σαφώς οι διαφορές μεταξύ τους είναι παραπάνω από ορατές εφόσον τα βάλουμε δίπλα – δίπλα, ωστόσο δεν αποκλείεται ο σχεδιαστής του Yaris να εμπνεύστηκε από το Civic. Παράλληλα, η ένωση των πίσω φωτιστικών σωμάτων με μια ενιαία φάσα, είναι κάτι που το είδαμε και στο VW T-Cross.

Όπως και να έχει πάντως, ανεξάρτητα αν τελικά θυμίζουν ή όχι τα πίσω φανάρια του Yaris αντίστοιχα άλλων μοντέλων, διαθέτουν ένα ξεχωριστό ντιζάιν, που δεν περνάει απαρατήρητο. Άλλωστε πόσες φορές νέα αυτοκίνητα δεν θυμίζουν κάποια άλλα, ή διαφορετικά μοντέλα από την ίδια μάρκα είναι δύσκολο να τα ξεχωρίσει κανείς βλέποντάς τα από μακριά; Ουκ ολίγα.

Δείτε ακόμη: Πρώτη εμφάνιση του νέου Honda Jazz

Get it on Google Play Download on the App Store