Κουίζ: Τι αυτοκίνητο υπάρχει κάτω από την κουκούλα;

Η τοποθέτηση κουκούλας στο αυτοκίνητο είναι ιδανική για την προστασία του από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, τη βροχή, τη σκόνη, τους ρύπους της ατμόσφαιρας, αλλά και από τα αδιάκριτα βλέμματα. Πόσο μάλλον όταν κάτω από την κουκούλα βρίσκεται ένα πανάκριβο σπορ αυτοκίνητο και μάλιστα σε πολυσύχναστο σημείο, όπως το συγκεκριμένο που βλέπετε στις φωτογραφίες, ή μάλλον… δεν βλέπετε.

Δείτε ακόμη: Πυροσβέστες πέταξαν στο νερό BMW i8!

Τι αυτοκίνητο λοιπόν προστατεύεται από τους διάφορους φυσικούς -και μη παράγοντες, από την κουκούλα; Κάποιοι σίγουρα θα έχετε βρει περί τίνος μοντέλου πρόκειται από το τμήμα των ζαντών που διακρίνονται, αλλά κυρίως από το χαρακτηριστικό ανάγλυφο μαρσπιέ. Η απάντηση είναι ένα BMW i8 Coupe. Σίγουρα ένα τέτοιο αυτοκίνητο θα έπρεπε να βρίσκεται καλύτερα προστατευμένο σε στεγασμένο γκαράζ, αλλά και από το να είναι ακάλυπτο, καλή είναι και η κουκούλα.

Να υπενθυμίσουμε ότι το BMW i8 εφοδιάζεται με ένα plug-in hybrid σύστημα κίνησης συνδυαστικής απόδοσης 374 ίππων, το οποίο αποτελείται από ένα κινητήρα βενζίνης 1.5 λτ. ισχύος 231 ίππων και 320 Nm ροπής και από ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 142 ίππων και 250 Nm ροπής. Το άκρως εντυπωσιακό sportscar επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,4 δλ., έχει μεικτή κατανάλωση 1,8 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 42 γρ./χλμ., ενώ μπορεί να κινηθεί μόνο με την ηλεκτρική ενέργεια για έως 55 χιλιόμετρα. Όσο για την τιμή του, αυτή ανέρχεται στα 167.000 ευρώ ή 185.200 ευρώ το i8 Roadster.

Δείτε ακόμη: BMW Σειρά 5 με 720 πράσινα άλογα τρομοκρατεί τη M5!

Get it on Google Play Download on the App Store