Κρις Μαλακός: ο 8χρονος που στοχεύει στην F1!

Ο μόλις 8 ετών Κρις Μαλακός μπορεί να μην είναι ακόμη γνωστός στο ευρύ κοινό, όμως τα επόμενα χρόνια το Ελληνόπουλο στοχεύει να δοξάσει την χώρα μας, μέσα από τις επιτυχίες του στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και να φτάσει στην F1.

Δείτε ακόμα: Lancia Delta ECV: μία ιστορία καινοτομίας και υπεροχής

O Κρις είναι οδηγός Racing Kart από τα τέσσερα του χρόνια, αρχικά σε προσομοιωτές, ενώ σε ηλικία τεσσεράμισι ετών απέκτησε το πρώτο του αγωνιστικό kart. Αυτό ήταν και έναυσμα για να ξεκινήσει η εντατική ενασχόλησή του με το άθλημα.

Από την πρώτη φορά που πήρε θέση σε αγωνιστικό, μονοθέσιο καρτ και δίχως καθοδήγηση, οδήγησε στην πίστα βρίσκοντας τις αγωνιστικές γραμμές από τον πρώτο γύρο. Δεν φοβήθηκε ούτε μια στιγμή να οδηγήσει στο όριο, αρκετές φορές μάλιστα και σε αντίξοες καιρικές συνθήκες. Σκοπός της ζωής του Κρις αλλά και του πατέρα του Ζήκου, ο οποίος είναι δίπλα στον γιο του σε κάθε του βήμα, είναι να διακριθεί στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Δείτε ακόμα: Ελληνική Alfa 75 Turbo 410 ίππων τρελαίνει κόσμο (+video)

Το Νοέμβριο του 2017, ο Κρις έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε διεθνή αγώνα, στην πόλη Ala της Ιταλίας στην ομώνυμη πίστα καρτ, στο Winter Cup Dai Trophy. Οι καιρικές συνθήκες ήταν άστατες και εναλλασσόμενες, κάνοντας την οδήγηση απαιτητική, όμως κατάφερε και κατέκτησε την δεύτερη θέση, όντας μάλιστα ο μικρότερος από όλους τους συμμετέχοντες. Σε επόμενο αγώνα κατέκτησε την πρώτη θέση, ενώ και σε άλλους αγώνες διακρίθηκε και βρέθηκε στο βάθρο των νικητών.

Ο Κρις κάνει εντατικές προπονήσεις, υπό το άγρυπνο βλέμμα του πατέρα του, προκειμένου να είναι έτοιμος για το φετινό πρωτάθλημα Rotax Max Challenge Germany. Ένα πρωτάθλημα στο οποίο στόχος του δεν είναι άλλος από την πρώτη θέση, που θα του εξασφαλίσει το εισιτήριο για τον παγκόσμιο τελικό του Rotax.

Δείτε ακόμα: 0-100 χλμ./ώρα με Lada Vesta Sport 145 PS (+video)

Εμείς, ευχόμαστε ολόψυχα και από τα βάθη της καρδιάς μας, ο ταλαντούχος Κρις Μαλακός να διαπρέψει και να τον θαυμάσουμε στην F1 με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας!

Get it on Google Play Download on the App Store