Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εν όψει Μέρκελ

Σήμερα και αύριο προβλέπονται να είναι δύσκολες μέρες για όσους επιλέξουν να μετακινηθούν στο κέντρο της Αθήνας, του Πειραιά, αλλά και πέριξ των περιοχών αυτών, καθότι η επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, θα φέρει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μαζί με απαγόρευση κυκλοφορίας σε πολυάριθμα σημεία του οδικού δικτύου.

Συγκεκριμένα οι δρόμοι από τους οποίους θα διέρχεται η αυτοκινητοπομπή θα κλείνουν μισή-μια ώρα προ της διέλευσης και θα ανοίγουν λίγο μετά το πέρας της. Η γερμανική αποστολή αναμένεται να αφιχθεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 6 το απόγευμα σήμερα, οπότε οι ρυθμίσεις και τα απαγορευτικά στην Αττική Οδό θα αρχίσουν από τις 17.00 και 17.30 αντίστοιχα. Εν συνεχεία η διαδικασία θα ακολουθήσει με σειρά τις Λεωφόρους Κατεχάκη, Μεσογείων, Βασ. Σοφίας και ούτω καθεξής. Η κ. Μέρκελ θα επισκεφθεί το Μέγαρο Μαξίμου αμέσως μετά την προσγείωση και στην συνέχεια θα κατευθυνθεί σε γνωστό εστιατόριο του Πειραιά (στην Καστέλα, συγκεκριμένα), όπου θα δειπνήσει. Κατόπιν θα μεταβεί σε ξενοδοχείο των Νοτίων Προαστίων.

Δείτε ακόμα: VW Polo: Νο1 στον κόσμο μικρό αυτοκίνητο το 2018

Η Αστυνομία δεν έχει ανακοινώσει τις διαδρομές για λόγους ασφαλείας, ωστόσο όσοι κινηθούν στο κέντρο και τα περίχωρα του Λιμανιού να είναι προετοιμασμένοι για έντονη συμφόρηση. Την επόμενη ημέρα και συγκεκριμένα το πρωί της Παρασκευής θα κινηθεί ξανά στο κέντρο για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και κατάθεση στεφάνου στο Μνημείου Αγνώστου Στρατιώτη και στη συνέχεια θα κινηθεί από το κέντρο στα Βόρεια Προάστια και συγκεκριμένα στην Γερμανική Σχολή στο Μαρούσι και στη συνέχεια στην οικεία του Γερμανού Πρέσβη στο Χαλάνδρι.

Μετά το πέρας και αυτής της συνάντησης θα αναχωρήσει για το αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος» για να επιστρέψει πίσω στην χώρα της.

Διαβάστε επίσης: Βρέθηκαν 11 BMW Σειρά 5 του 1994 χωρίς χιλιόμετρα!

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες και θα συνεχιστούν ανάλογα με το πρόγραμμα και τις μετακινήσεις της Καγκελαρίου έως και την ίδια περίπου ώρα, την επόμενη ημέρα το απόγευμα, οπότε είναι προγραμματισμένη και η αναχώρησή της.

Get it on Google Play Download on the App Store