Κυριαρχεί παγκοσμίως σε πωλήσεις η Ford Mustang

Η Mustang μπορεί να ετοιμάζεται για την επόμενη γενιά της, όμως δεν αποθαρρύνεται στο ελάχιστο από πλευράς εμπορικής απήχησης. Το εμβληματικό pony car της Ford διατήρησε τον παγκόσμιο θρόνο των πωλήσεων στα σπορ αυτοκίνητα, για 7η συνεχή χρονιά!

H 6η γενιά ‘Stang κατάφερε να βρει σχεδόν 70.000 αγοραστές το 2021, σε όλο τον κόσμο, κατακτώντας για άλλη μια φορά την πρώτη θέση των πωλήσεων στα sportscars. Όπως αναμενόταν, η Αμερική διατήρησε το μεγαλύτερο μερίδιο με 76%. Από εκεί και πέρα υπήρξαν χώρες που σημείωσαν εντυπωσιακή αύξηση στη ζήτηση Mustang. Οι αντιπροσωπείες του «Μπλε Οβάλ» στη Νέα Ζηλανδία είδαν περισσότερο να αυξάνεται ο κόσμος, με +54,3%. Η Βραζιλία ακολούθησε από μια κάποια απόσταση, με +37,3%, ενώ αξιοσημείωτη ήτο και η αύξηση στη Νότιο Κορέα (+16,6%).

Να σημειώσουμε εδώ πως οι αριθμοί αφορούν την παραδοσιακή Mustang (κωδικός S550), σε κουπέ και κάμπριο εκδοχές, μαζί με όλες τις εκφάνσεις τους (2.3 EcoBoost, 5.0 Ti-VCT, Shelby GT350 και Shelby GT500). Δεν περιλαμβάνονται, δηλαδή, οι πωλήσεις της ηλεκτρικής Mach-E, η οποία προφανώς δεν συμπεριλαμβάνεται στα sportscars, αλλά στα SUVs.

Η παραμονή στην κορυφή για 8ο συναπτό έτος, πάντως, τίθεται -μέχρι ενός σημείου- εν αμφιβόλω. Στο πρώτο τρίμηνο του ’22 οι πωλήσεις στις Η.Π.Α. έπεσαν κατά 19%, καταγράφοντας 13.986 ταξινομήσεις. Πρόβλημα εντός των συνόρων μάλλον δεν θα αντιμετωπίσει, παρόλο που η Dodge σημείωσε αύξηση και κατάφερε να πουλήσει 11.124 Challenger. H Chevrolet Camaro δεν συνιστά απειλή, με 6.710 πωλήσεις. Λογικά ούτε σε επίπεδο υφηλίου, καθώς οι κυριότεροι αντίπαλοι (βλέπε Mazda MX-5, Subaru BRZ, Toyota GR86, Porsche Cayman/Boxster) διατηρούνται σε απόσταση ασφαλείας.

Get it on Google Play Download on the App Store