Λεοντόκαρδο το Peugeot 408 στον τάρανδο (+video)

Αντάξιο του βασιλιά της ζούγκλας που έχει στο σήμα φάνηκε το Peugeot 408, καταφέρνοντας να ολοκληρώσει με άνεση το τεστ αποφυγής ταράνδου και να αποσπάσει κολακευτικά σχόλια για τη συμπεριφορά του.

To km77.com πήρε το 408 με τον τρικύλινδρο τούρμπο των 1.2 λίτρων και 130 ίππων, το έθεσε προ των κώνων και άφησε τους δοκιμαστές με τα χρονόμετρα να κάνουν τα υπόλοιπα. Το 408 1.2 PureTech (εδώ η δοκιμή του) εφοδιάζεται με μια αρκετά ιδιαίτερη διάσταση τροχών, καθώς οι 19άρες ζάντες δεν περιβάλλονται από κάποιο φαρδύ πέλμα (235άρι ή 255άρι ας πούμε), αλλά από «σόλα» μόλις 205 χιλιοστών. Τα ελαστικά Michelin e Primacy είναι χαμηλής τριβής και στοχεύουν πρωτίστως στη μείωση της κατανάλωσης, οπότε κατευθείαν αντιλαμβανόμαστε πως θέτουν όρια στο πόσο μπορούν να διαχειρίζονται πλευρικά φορτία. Παρόλα αυτά, αλλά και τις αρκετά μεγάλες διαστάσεις του αυτοκινήτου (4,7 μέτρα μήκος, 1,85 μ. πλάτος, 1,5 τόνοι βάρος), οι ενδείξεις που εμφανίστηκαν στο μετρικό εξοπλισμό ήταν πέρα για πέρα ικανοποιητικές.

Το 408 κατάφερε να περάσει από τους τρεις διαδρόμους με ταχύτητα εισόδου 72 χλμ./ώρα, επιδεικνύοντας ομοιογενή συμπεριφορά από πλαίσιο-ανάρτηση, σεβαστή αμεσότητα στις εντολές του οδηγού από πλευράς μπροστινού, ατάραχη ουρά και προοπτική για αρκετά περισσότερα χιλιόμετρα, φορώντας ελαστικά επιδόσεων. Το ESP δεν επεμβαίνει υπερβολικά, αφήνοντας το γαλλικό crossover να διατηρήσει ρυθμό κατά το πέρασμα από τον δεύτερο στον τρίτο διάδρομο. Η γόμα των ελαστικών χαμηλών τριβής φανερώνει το χαρακτήρα της, καθώς στη δεύτερη τιμονιά (αυτή που βάζει το αυτοκίνητο στο δεύτερο διάδρομο) κάνει την εμφάνισή της λίγη υποστροφή, η οποία ωστόσο δεν προλαβαίνει να χαλάσει τη γραμμή. Με μόλις 1 χλμ./ώρα παραπάνω, αντίθετα, το κάνει. Εξ ου και η αίσθηση πως με ένα σετ κανονικών ελαστικών, η επίδοση θα ανέβει σημαντικά.

Get it on Google Play Download on the App Store