Μασίφ η BMW X3 στον τάρανδο (+video)

Η BMW X3 μπήκε στους τρεις διαδρόμους του τεστ αποφυγής ταράνδου και διέπρεψε, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στους δοκιμαστές του km77.com και πετυχαίνοντας κορυφαίες επιδόσεις.

Το αυτοκίνητο που υποβλήθηκε στη δοκιμασία απότομης αλλαγής λωρίδας ήταν η έκδοση xDrive20d xLine, με τον 2λιτρο ντίζελ των 190 ίππων και σύστημα τετρακίνησης, που πατάει σε ελαστικά Pirelli PZero 245/45/R20 μπροστά – 275/40/R20 πίσω. Η δυναμική της X3 φάνηκε από την πρώτη κιόλας προσπάθεια, την οποία ολοκλήρωσε στα 77 χλμ./ώρα δίχως προβλήματα, πέρα από μια ελάχιστη διόρθωση που χρειάστηκε μετά την είσοδο στον τρίτο διάδρομο.

Με λίγη προσαρμογή από πλευράς οδηγού, το βαυαρικό SUV κατάφερε να γράψει καλύτερο πέρασμα στα 81 χλμ./ώρα, χωρίς να χρειαστεί ίχνος διόρθωσης ή να καταγραφεί προβληματισμός από τον άνθρωπο στο τιμόνι. Οι κλίσεις του αμαξώματος παρέμειναν σε λογικό επίπεδο καθ’ όλη τη διάρκεια της προσπάθειας, συνεισφέροντας στη βελτιστοποίηση της επαφής των φαρδιών ελαστικών με το οδόστρωμα, ενώ ακλόνητη έμεινε κι η πορεία του αυτοκινήτου. Οι Ισπανοί σημειώνουν την εξαιρετική λειτουργία του συστήματος ελέγχου ευστάθειας, που παρεμβαίνει όποτε και όσο ακριβώς πρέπει για να κρατάει εν τάξει τις αντιδράσεις της X3. Το μεσαίο crossover από τη Βαυαρία ήταν, δε, τόσο αποτελεσματικό ώστε ξεπέρασε τις M2 και M4 Competition, αλλά και τη Σειρά 8!

Get it on Google Play Download on the App Store