Μάστερ στον τάρανδο το plug-in MINI Countryman (+video)

Τα plug-in υβριδικά έχουν δείξει πως δυσκολεύονται στο τεστ αποφυγής ταράνδου. Σε αντίθεση με τα ηλεκτρικά που συνήθως διαπρέπουν, αξιοποιώντας το χαμηλό κέντρο βάρους λόγω τοποθέτησης των μπαταριών, τα plug-in hybrid δεν έχουν τέτοιο προσόν ώστε να αντιπαρέρχονται τα παραπανίσια κιλά. Παρόλα αυτά, το MINI Countryman SE ALL4 κάνει τη διαφορά.

Η PHEV εκδοχή του γερμανοβρετανικού crossover υποβλήθηκε στη δοκιμασία απότομης αλλαγής λωρίδας, καταφέρνοντας να την ολοκληρώσει με σχετική άνεση και δίχως ιδιαίτερο προβληματισμό από πλευράς οδηγού. H δυναμική του αυτοκινήτου φάνηκε από την πρώτη, αναγνωριστική προσπάθεια στα 74 χλμ./ώρα, όπου δεν «ίδρωσε» καν. Κατάσταση που επαναλήφθηκε σε μεγάλο βαθμό στα 79 χλμ./ώρα, που αποδείχθηκε και η καλύτερη προσπάθεια. Το MINI των 1,6+ τόνων εμφάνισε πολύ λίγες κλίσεις και μηδαμινή υποστροφή, περνώντας από τους τρεις διαδρόμους δίχως το παραμικρό πρόβλημα και απαιτώντας ελάχιστη παρέμβαση από το σύστημα ελέγχου της ευστάθειας.

Το Countryman SE ALL4 είχε όλα τα φόντα να περάσει και με 81 χλμ./ώρα, επίδοση που θα το τοποθετούσε στην κορυφή της κατηγορίας για το τεστ αποφυγής ταράνδου ανεξαρτήτως κινητηρίου συνόλου. Η είσοδος στον τρίτο διάδρομο, όμως, χάλασε την πορεία του, καθώς η υποστροφή οδήγησε το εμπρός μέρος στο εξωτερικό και τους τροχούς πάνω από τους αντίστοιχους κώνους. Αξίζει να σημειωθεί, δε, πως το ψηλωμένο MINI κατάφερε όλα αυτά με ελαστικά Pirelli Cinturato 225/50/18, όχι κάποιο σετ επιδόσεων.

Get it on Google Play Download on the App Store