Mazda: Το 2025 θα έρθουν τα τρία νέα ηλεκτρικά της!

H Mazda θα επεκτείνει σημαντικά τη γκάμα των ηλεκτρικών της μοντέλων, ανακοινώνοντας πως έως το 2025 αναμένεται να μας έχει παρουσιάσει τρία νέα EV μοντέλα της.

Μάλιστα το 2025 η μάρκα θα μας συστήσει επίσης και την νέα αρθρωτή πλατφόρμα της που θα προορίζεται για τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητά της, την Skyactiv EV. Το μεγάλο πλεονέκτημά της είναι πως η συγκεκριμένη θα μπορεί να μεγαλώνει όσο απαιτείται, ώστε να αυξάνεται ανάλογα η χωρητικότητα των μπαταριών του εκάστοτε μοντέλου. Προς το παρόν βέβαια η Mazda δεν έχει ανακοινώσει τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά της εν λόγω πλατφόρμας, με την ιαπωνική εταιρεία να δηλώνει φειδωλά πως θα την χρησιμοποιήσει αρχικά για μια μικρή ομάδα προϊόντων της. Σε ελεύθερη μετάφραση αυτό σημαίνει πως ίσως δούμε άμεσα ένα νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στις ίδιες διαστάσεις με το Mazda3 ή το CX-30.

Παρά την τεράστια επένδυση της Mazda στην ηλεκτρική τεχνολογία, η μάρκα φαίνεται πως δεν εγκαταλείπει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Ταυτόχρονα με τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η εταιρεία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει πέντε νέα υβριδικά αυτοκίνητα, αλλά και πέντε νέα plug-in υβριδικά έως το 2025. Μάλιστα η Mazda αναφέρει πως οι κινητήρες βενζίνης και diesel επόμενης γενιάς θα προσφέρουν χαμηλότερες εκπομπές CO2, χαμηλότερες εκπομπές NOx, καλύτερη οικονομία καυσίμου και περισσότερη ισχύ.

Get it on Google Play Download on the App Store