Με 181 ίππους το νέο Mazda 3

Μια μάρκα που μας έχει λείψει αρκετά στην Ελλάδα είναι η Mazda, η οποία όμως σε παγκόσμια κλίμακα πραγματικά εντυπωσιάζει με τις δημιουργίες της. Η μάρκα αποκαλύπτει σιγά, σιγά και τα στοιχεία του νέου κινητήρα SkyActiv-X που θα εξοπλίζει το νέο Mazda 3.

Βέβαια στη συγκεκριμένη περίπτωση για την ισχύ του κινητήρα, μια «διαρροή» στοιχείων ιπποδύναμης για γειτονική χώρα, μας αποκάλυψε τη δύναμη του νέου μηχανικού συνόλου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα και αφορούν και τις ευρωπαϊκές νόρμες του κινητήρα, το συγκεκριμένο μοτέρ θα το δούμε στο νέο Mazda 3, με την ισχύ του να αγγίζει τους 181 ίππους.

Δείτε ακόμη: Επετειακό Mazda MX-5 30th Anniversary Edition

Ο νέος 2λιτρος κινητήρας διαθέτει τη τεχνολογία SPCCI (Spark Controlled Compression Ignission), η οποία ενισχύει την απόδοση του, διατηρώντας την κατανάλωση σε λογικά πλαίσια, βελτιώνοντας παράλληλα την απόκριση στο γκάζι. Επιπλέον το φύλλο με τις αποδόσεις των κινητήρων του νέου Mazda 3, αποκαλύπτει πως το μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας θα είναι διαθέσιμο τόσο με χειροκίνητο, όσο και με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Διαβάστε επίσης: «Γονάτισε» το Mazda CX-3 στο τεστ αποφυγής ταράνδου (+video)

Η Mazda θα κυκλοφορήσει το νέο SkyActiv-X κινητήρα σε χώρες οι οποίες έχουν πολύ αυστηρές νόρμες ρύπων, με τις αγορές της Αμερικής να υποδέχονται αργότερα το νέο μηχανικό σύνολο. Βέβαια, έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα χειριστεί η Mazda την κυκλοφορία δυο κινητήρων με παρόμοια σχεδόν ισχύ, μιας κι ο 2,5 λίτρων SkyActiv-G αποδίδει 189 ίππους, μόλις 8 παραπάνω από το νέο μοτέρ! Μήπως οδεύουμε στην παύση του παλιότερου κινητήρα; Ίδωμεν!

Get it on Google Play Download on the App Store