Με 620 ίππους & Drift Mode το Hyundai Ioniq 5 N!

Η Hyundai ετοιμάζεται να λανσάρει την κορυφαία έκδοση του Ioniq 5, που ταυτόχρονα θα γίνει το ισχυρότερο μοντέλο N, αλλά και το πιο δυνατό κορεατικό αυτοκίνητο παραγωγής στα χρονικά!

Ο άνθρωπος που ηγήθηκε της δημιουργίας του τμήματος N και νυν εκτελεστικός τεχνικός σύμβουλός του, έκανε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις για το επερχόμενο Ioniq 5 N. Ο Albert Biermann άνοιξε μερικά από τα χαρτιά του, αλλά και την όρεξή μας, για το επικείμενο και ιδιαίτερα σημαντικό μοντέλο της Hyundai, δίνοντας στοιχεία αναφορικά με την ισχύ του. Εδώ έχουμε τα πολύ μεγάλα νέα, όπου η μέχρι πρότινος φημολογία των 585 ίππων ανεβαίνει επίπεδο και φτάνει μέχρι τα 620 άλογα!

Σύμφωνα με τον Biermann το πανίσχυρο σύνολο του Kia EV6 GT, που αποτελείται από δυο ηλεκτροκινητήρες και μπαταρία 77,4 kWh, μπορεί να αποδώσει αρκετά παραπάνω από τα 585 άλογα και 740 Nm του κορυφαίου EV6. Οι δοκιμές του Ioniq 5 N έχουν φτάσει να καταγράφουν μέχρι 620 ίππους, ανεβάζοντας την απόδοση κατά 35 ίππους σε σχέση με Kia των 3,5 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα. Όπως αναφέρει ο Biermann, το μίνιμουμ του Ioniq 5 N θα είναι 585 άλογα. Κάτι που αφήνει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο έκδοσης Performance στα 600 ή 620 άλογα, με το δεύτερο να είναι το επικρατέστερο σενάριο.

Ο Γερμανός μηχανολόγος σπεύδει να υπογραμμίσει πως προτεραιότητα στην εξέλιξη δεν είναι τόσο η μέγιστη ισχύς, όσο ο τρόπος απόδοσης και τα δυναμικά χαρακτηριστικά. Για αυτό το λόγο εξελίσσεται ειδικό Drift Mode, που θα μετατρέπει το δικινητήριο και τετρακίνητο Ioniq 5 N σε «καταστροφέα ελαστικών». Με 600+ άλογα πάντως, το μόνο σίγουρο είναι πως θα κινείται ταχύτατα και στην ευθεία. Εύκολα μπορούμε να περιμένουμε 0-100 χλμ./ώρα στην περιοχή των 3,0 δλ., πιθανόν στα 3,2-3,3 δλ. δεδομένου ότι και το βάρος θα ξεπερνά τους 2 τόνους.

Get it on Google Play Download on the App Store