Με επιρροές από το Datsun 240Z το νέο Nissan 370Z

Το ρετρό στιλ πάντα θα θέλγει τους σχεδιαστές, οι οποίοι ολοένα και συχνότερα χρησιμοποιούν παλιότερα μοντέλα ως έμπνευση για μελλοντικές τους δημιουργίες. Όπως στην περίπτωση που βλέπετε στις παραπάνω εικόνες για το μελλοντικό Nissan 370Z.


Φυσικά και προς το παρόν μιλάμε για σκίτσα του επερχόμενου μοντέλου και πιο συγκεκριμένα ενός ανεξάρτητου σχεδιαστή, ονόματι Le Yang Bai.

Δείτε ακόμα: «Στα σκαριά» το νέο Nissan 370Z!

Μπορεί τώρα ο Bai να είναι ανεξάρτητος σχεδιαστής, όμως το βιογραφικό του είναι αρκετά πλούσιο, μιας και στο παρελθόν είχε εργαστεί στο τμήμα σχεδιασμού των SAIC Motors, Icona Design Group, BYD Auto, καθώς και για άλλες εταιρείες. Τα σκίτσα που μας παρουσίασε για το πώς οραματίζεται την νέα γενιά του Nissan 370Z, αποκαλύπτουν την ξεκάθαρη έμπνευση από το Datsun 240Z, το πρώτο σπορ διθέσιο της σειράς Ζ της φίρμας. Στο εμπρόσθιο τμήμα του αυτοκινήτου ξεχωρίζουν τα στρογγυλά και μοντέρνα φωτιστικά σώματα, καθώς και το μακρύ εμπρός καπό με τις έντονες ακμές. Εξαιρετικά δένουν με το όλο σχεδιαστικό σύνολο κι οι πλαϊνοί αεραγωγοί στα εμπρός φτερά, ενώ πίσω, εντύπωση προκαλούν τα ευμεγέθη κι ιδιαίτερα φωτιστικά σώματα, αλλά και οι δύο απολήξεις της εξάτμισης, που συνολικά δημιουργούν ένα άκρως δυναμικό πακέτο.

Διαβάστε επίσης: Ένα και μοναδικό Nissan 370Z με 400 ίππους

Ο Bai δεν μας αποκάλυψε τις σκέψεις του για το μηχανικό σύνολο που θα προτιμούσε να τοποθετηθεί κάτω από το καπό του 370Ζ, εν τούτοις ένας turbo V6 θα «έδενε το γλυκό», μιας κι ένα τόσο «δυνατό» παρουσιαστικό πρέπει να διαθέτει και την απαραίτητη ιπποδύναμη!

Υπομονή για περισσότερες πληροφορίες, μέχρι να το αποφασίσει η Nissan!

Get it on Google Play Download on the App Store