Αστυνομικές δυνάμεις με ηλεκτρικά τρίκυκλα!

Οι ανά τον κόσμο υπηρεσίες της αστυνομίας δεν έχουν μόνο ταχύτατα περιπολικά ή θηριώδη άρματα. Υπάρχουν και τα απλά, καθημερινά οχήματα, που δεν είναι απαραίτητα Citroen Xsara, Peugeot 308 ή Honda Transalp. Στη Μεγάλη Βρετανία, ας πούμε, επιστρατεύονται μέχρι ηλεκτρικά τρίκυκλα!

Η τελευταία πρωτοβουλία του εκεί Υπουργείου Μεταφορών περιλαμβάνει την προσθήκη οχημάτων μηδενικών ρύπων στο στόλο της αστυνομίας, μέσα από την μεταποίηση δεκάδων κανονικών βενζινοκίνητων scooters. Τα οχήματα ξεκινούν την καριέρα τους ως Yamaha Tricity 300. Κατόπιν μετατροπών από την White Motorcycle Concepts, σε συνεργασία με τη Mahle Powertrain, οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα δώσουν τη θέση τους σε ηλεκτρικά μοτέρ. Τεχνικές λεπτομέρειες ακόμα δεν ανακοινώνονται, ωστόσο η γερμανική εταιρία αναφέρει ως στόχο μια αυτονομία της τάξης των 160 χλμ. Mahle και WMC έχουν ήδη συνεργαστεί για τη δημιουργία υβριδικών τρίκυκλων scooter (αυτά που βλέπουμε στις φωτογραφίες), που χρησιμοποιούνται από τα όργανα της τάξης στο Northamptonshire.

Ο αστυνομικός διευθυντής στο Northampton υπεύθυνος για τις μοτοσικλέτες της βρετανικής αστυνομίας, Nick Adderley, είπε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να διασφαλίζουμε ότι είμαστε προετοιμασμένοι για ένα μέλλον με περιβαλλοντικά βιώσιμο στόλο που όχι μόνο ανταποκρίνεται στην πράσινη ατζέντα, αλλά θα μας επιτρέπει να παρέχουμε την υπηρεσία αστυνόμευσης που χρειάζονται και θέλουν οι κοινότητές μας. Η στενή μας συμμετοχή σε αυτές τις εξελίξεις διασφαλίζει ότι κάθε επιχειρησιακό όχημα πληροί τις συγκεκριμένες απαιτήσεις. Ανυπομονώ να δω τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης».

Αυτό σημαίνει πως στο -αρκετά κοντινό- μέλλον οι Άγγλοι θα αρχίσουν να βλέπουν ακόμα περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα χρώματα της αστυνομίας. Ήδη, τα Nissan Leaf, Tesla Model 3, BMW i3, Kia EV6, Ford Mustang Mach-E, Skoda Enyaq, Peugeot e-208, Vauxhall (Opel δηλαδή) Corsa-e και Hyundai Kona Electric μεταξύ άλλων, χρησιμοποιούνται από διάφορα αστυνομικά τμήματα της χώρας.

Get it on Google Play Download on the App Store