Με τουλάχιστον 450 άλογα η νέα BMW M2

Όσο πλησιάζουμε στο ντεμπούτο της νέας M2, τόσο η BMW δίνει πληροφορίες και εικόνες για το νέο της sportscar. Φυσικά ήδη έχουμε αρκετά δεδομένα για αμφότερες τις κατηγορίες, ωστόσο αυτή είναι η πρώτη επίσημη φωτογραφία του πολυαναμενόμενου μοντέλου.

Το καμουφλάζ καλύπτει το σύνολο του αμαξώματος, αλλά ακόμα και έτσι δεν κρύβονται οι «γυμνασμένες» αναλογίες του. Η νέα M2 (όπως και η απερχόμενη) χαρακτηρίζεται από τα φουσκώματα στα φτερά, τους επιθετικούς προφυλακτήρες και τις μεγάλες ζάντες, οι οποίες στην προκειμένη ανέρχονται στις 19 ίντσες. Η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με την F87 εντοπίζεται στο πίσω μέρος, όπου πλέον συναντάμε μια ευμεγέθη αεροτομή (μάλλον για την έκδοση CS).

Για κάτω από το καπό αντίθετα, τα πράγματα είναι κατά τι πιο μπερδεμένα. Επίσημη ενημέρωση από Μόναχο δεν υπάρχει προς το παρόν, με τη φημολογία να κάνει έντονα λόγο για τον 3λιτρο εν σειρά εξακύλινδρο twinturbo των M3/M4, σε ελαφρώς αποδυναμωμένη μορφή. Στα 450 άλογα και 535 Nm περιμένουμε την απλή M2, στους 480 ίππους και τα 550 Nm (ταυτόσημοι αριθμοί με των βασικών M3/M4) την Competition. Όπως σε αυτές, έτσι και η επόμενη M2 θα χρησιμοποιεί αποκλειστικά τους πίσω τροχούς για τη μεταφορά της ισχύος και θα διατίθεται είτε με 6άρι μηχανικό, είτε με 8άρι αυτόματο κιβώτιο (προς το παρόν, πάντως, μόνο το αυτόματο έχουμε δει σε κατασκοπευτικές φώτο).

Ημερομηνία παρουσίας δεν ανακοινώνεται ακόμα, αλλά η BMW έχει γνωστοποιήσει πως η παραγωγή θα ξεκινήσει στα τέλη του έτους, στο εργοστάσιο του San Luis Potosi, στο Μεξικό. Συνεπώς, το ντεμπούτο θα γίνει κάποιους μήνες νωρίτερα – ενδεχομένως, μέσα στο καλοκαίρι.

Get it on Google Play Download on the App Store