Με τρεις κινητήρες η νέα Skoda Octavia RS

Το πρώτο σε πωλήσεις αυτοκίνητο της Skoda παγκοσμίως, δεν είναι άλλο από την Skoda Octavia. Την πολύ καλή πορεία του μοντέλου αναμένεται να συνεχίζει η νέα, 4ης γενιάς Octavia, που παρουσιάστηκε πριν από λίγο καιρό.

Δείτε ακόμη: Ποιο είναι το ακριβότερο Skoda των 47.000 ευρώ;

Μεταξύ των μελλοντικών της εκδόσεων, αυτή που θα συγκεντρώσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι η κορυφαία έκδοση RS. Προς το παρόν επισήμως δεν υπάρχει καμία ενημέρωση σχετικά με την παρουσίαση της νέας Octavia RS. Ωστόσο, ενδέχεται να κάνει πρεμιέρα τον ερχόμενο Μάρτιο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης και οι πωλήσεις να ξεκινήσουν το φθινόπωρο του 2020.

Δείτε ακόμη: Skoda Kamiq και Scala με τον 1.5 TSI 150 PS

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ανεπίσημες πληροφορίες, η νέα Octavia RS θα προσφέρεται με τρεις κινητήρες: Βενζίνης, πετρελαίου και plugin hybrid. Η εξηλεκτρισμένη έκδοση θα χρησιμοποιεί το υβριδικό σύστημα του Golf GTE. Αυτό σημαίνει ότι θα συνδυάζει τον 1.4 TSI κινητήρα των 150 ίππων, συν 100 ίππους από τον ηλεκτροκινητήρα. Η ροπή θα φτάνει τα 400 Nm, ενώ με το αποκλειστικά DSG κιβώτιο ταχυτήτων τα 0-100 χλμ./ώρα θα ολοκληρώνονται σε λιγότερο από 7 δλ. Όμως, ο ηλεκτροκινητήρας και η μπαταρία των 13 kWh θα προσθέσουν γύρω στα 250 «παραπανίσια» κιλά. Από την άλλη πλευρά η Octavia RS PHEV θα μπορεί να κινηθεί για αποστάσεις περίπου 50 χλμ. με μόνο τη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Δείτε ακόμη:Νέα Skoda Scala και Kamiq CNG από 17.400 ευρώ

Πιο δημοφιλής αναμένεται να είναι η Octavia RS με τον 2.0 λτ. TSI κινητήρα, ισχύος γύρω στους 245 ίππους. Στην γκάμα θα υπάρχει και η ντίζελ Octavia RS με ισχύ περίπου στα 200 άλογα.

Get it on Google Play Download on the App Store