Μέχρι 4 χρόνια λίστα αναμονής για τη νέα Corvette Z06!

Δεν έχει δυο μέρες που παρουσιάστηκε η νέα Corvette Z06 και, σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν ντίλερ, η λίστα αναμονής ήδη κυμαίνεται στα 3 με 4 χρόνια!

Οι τεράστιοι χρόνοι παράδοσης έχουν αρχίσει να γίνονται η νόρμα, λόγω της έλλειψης ημιαγωγών. Όσο μεγαλύτερη η ζήτηση και εξειδίκευση ενός μοντέλου, τόσο περισσότερο το «περίμενε». Το νέο Toyota Land Cruiser, για παράδειγμα, ήδη βρίσκεται στα ίδια επίπεδα. Από ό,τι φαίνεται όμως, η κορυφαία έκδοση της ‘Vette ήρθε να το συνοδεύσει – και λογικά, έπεται συνέχεια.

Ένας φερόμενος ως εργαζόμενος σε μια από τις μεγαλύτερες αντιπροσωπείες Corvette στις Η.Π.Α. ανήρτησε στο Twitter δημοσίευση, που υποστηρίζει πως η επιχείρηση έχει ήδη 1.087 παραγγελίες για τη Z06, με προκαταβολή 1.000 δολαρίων. Ο χρόνος αναμονής για αυτές τις 1.087 Z06 κυμαίνεται μεταξύ 36 και 48 μηνών, ήτοι 3-4 χρόνια! Επίσημη επιβεβαίωση δεν υπάρχει από τη Chevrolet, όμως σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα υπάρχουν κι άλλες αντιπροσωπείες που αναφέρουν πολύ μεγάλα διαστήματα παράδοσης. Όχι στο ύψος της τριετίας-τετραετίας, αλλά τουλάχιστον 1-2 χρόνια.

Υπενθυμίζουμε πως η νέα Z06 φοράει τον ισχυρότερο και πιο υψηλόστροφο κινητήρα στην 68χρονη ιστορία της Corvette, με απόδοση 679 ίππων στις 8.600 σ.α.λ. από 5.5 ατμοσφαιρικά λίτρα σε διάταξη -εννοείται- V8. Επιδόσεις δεν ανακοινώνονται ακόμα επίσημα, όμως πληροφορίες κάνουν λόγο για 0-100 χλμ./ώρα σε 2,7 δλ., τελική άνω των 330 χλμ./ώρα και γύρο Nurburgring κάτω από 7 λεπτά. Επίσης, ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί τιμή. Οπότε αυτοί οι 1.087 που την παρήγγειλαν, ενημερώθηκαν κατ’ ιδίαν από την αντιπροσωπεία.

Get it on Google Play Download on the App Store