Μεγαλειώδης κόμβος μέσα στο βουνό! (+video)

Έχει τύχει σε όλους ανεξαιρέτως, δεν τίθεται αμφιβολία. Εκεί που οδηγάς ξέγνοιαστος στην εθνική οδό, χάνεις την έξοδο και αναγκάζεσαι να οδηγήσεις για αρκετά χιλιόμετρα, μέχρι να ξαναβρείς το δρόμο σου. Φανταστείτε, τώρα, να συμβεί κάτι τέτοιο σε ορεινή περιοχή.

Όσοι περνούν από τον αυτοκινητόδρομο της Γκουιτσόου, στην Κίνα, δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τέτοια προβλήματα. Οι Κινέζοι έχουν δημιουργήσει μια απίστευτη κατασκευή, που διασχίζει την ορεινή περιοχή της περιφέρειας. Το μεγαλύτερο μέρος της είναι εναέριο, λόγω της αδιάκοπης παρουσίας βουνών, φιλοξενώντας και μερικές από τις υψηλότερες γέφυρες του κόσμου, όπως η Beipanjiang. Το πιο εντυπωσιακό σκέλος, όμως, τόσο από πλευράς θέας όσο και αρχιτεκτονικής, είναι ο κόμβος.

Μια μοναδική εφαρμογή μηχανικής, που όμοιά της δεν συναντάται σε κανένα άλλο μέρος του πλανήτη. Ο κόμβος δημιουργήθηκε ακριβώς για περιπτώσεις αναστροφής, καθώς σε περίπτωση που κάποιος χάσει έξοδο πριν από αυτό το κομμάτι, θα πρέπει να οδηγήσει για άλλα 50 χλμ. προκειμένου να βρει άλλη! H κίνηση στο σημείο συνοδεύεται από περιορισμούς, προκειμένου να διασφαλιστεί η οδική ασφάλεια. Σημειωτέον, το ύψος ξεπερνά τα 40 μέτρα. Οπότε καταλαβαίνουμε τι θα συμβεί αν κάποιο όχημα εκτραπεί από τα όρια του οδοστρώματος.

Νταλίκες και οχήματα με ρυμουλκούμενο δεν επιτρέπεται να κάνουν αναστροφή, όπως και όλα τα τροχοφόρα με βάρος άνω των 7,5 τόνων, ενώ το όριο ταχύτητας είναι στα 40 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store