Μεγάλες αλλαγές για την επόμενη BMW Σειρά 5

Η BMW βρίσκεται σε αναγεννησιακό ρυθμό αναφορικά με τη σχεδίαση των μοντέλων της, όπως είδαμε και στη νέα 2 Coupe. Κάτι ανάλογο θα πρέπει να περιμένουμε και για την επόμενη Σειρά 5.

Στα ψηφιακά σχέδια του Kolesa.ru απεικονίζεται η επερχόμενη G60, που την περιμένουμε εντός του 2022, με πολύ πιο αιχμηρές γραμμές συγκριτικά με την υπάρχουσα G30. Τα φωτιστικά σώματα εμφανίζονται πιο λεπτά και τα «νεφρά» της μάσκας εμφανώς μεγαλύτερα, παραπέμποντας στο εμπρός μέρος της 7άρας. Πίσω το μοτίβο είναι ηπιότερο, με πιο δυναμικά LED φανάρια σε σχέση με τη σημερινή και εντονότερο ανάγλυφο στην ένωση της τρίτης κολώνας με τους ώμους. Βάσει των renderings, που απορρέουν από κατασκοπευτικές φωτογραφίες πρωτοτύπων εξέλιξης, η νέα 5άρα φιλοδοξεί να έρθει πιο κοντά στη φιλοσοφία του τετράθυρου κουπέ, συνδυάζοντας τις κλασικές γραμμές με το δυναμισμό των Gran Coupe της BMW.

Στα των κινητήρων τώρα, περιμένουμε τις μεγαλύτερες -αλλά καθόλα αναμενόμενες- αλλαγές. Οι πετρελαιοκίνητες επιλογές οδεύουν προς κατάργηση, αφήνοντας μόνο τη βενζίνη στη θερμική γκάμα. Είτε κατά μόνας, είτε σε συνδυασμό με ηλεκτροκινητήρα/ες. Τα υβριδικά και plug-in σύνολα θα κυριαρχήσουν, ενώ σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Εξάλλου, ήδη ακούγεται πως αντίστοιχη εκδοχή θα διαθέτει μέχρι η επόμενη M5, η οποία λέγεται πως θα φτάνει τους 1.000 ίππους και θα ξεπερνά τα 1.200 Nm ροπής!

Get it on Google Play Download on the App Store