Μειωμένα όρια ταχύτητας θέλει ο ΣΕΕΠΕ!

Ο Σύνδεσμος Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών (ΣΕΕΠΕ), για ενεργειακούς λόγους προτείνει να μειωθεί το όριο ταχύτητας στα 110 χλμ./ώρα για τους αυτοκινητόδρομους και στα 30 χλμ./ώρα εντός πόλης.

Αν όντως πραγματοποιηθεί η μείωση του ορίου, τότε σύμφωνα με τον ΣΕΕΠΕ θα επιτευχθεί ο εθνικός στόχος ενεργειακής εξοικονόμησης για το 2030, κάτι που άλλωστε προβλέπει η Κοινοτική νομοθεσία.

Δείτε ακόμα: Ηχηρό «Όχι» στα όρια ταχύτητας της Autobahn

Σύμφωνα με τα στελέχη του συνδέσμου, η εν λόγω μείωση των ορίων θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί η κατανάλωση καυσίμου κατά 12% για τα πετρελαιοκίνητα και κατά 18% για τα βενζινοκίνητα οχήματα. Η συγκεκριμένη πρόταση είναι για την περίοδο 2021- 2030 και υποβάλλεται στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προκειμένου να εξαιρέσει τις εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών από το λεγόμενο καθεστώς επιβολής για την εξοικονόμηση ενέργειας.
Σε ότι αφορά βέβαια το διάστημα 2014-2020, είναι κοντά στην επίτευξη του στόχου εξοικονόμησης που αναλογεί για τις εταιρείες πετρελαιοειδών. Αν για τον οποιοδήποτε λόγο δεν συμβεί, το πρόστιμο για το σύνολο των εταιρειών θα ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που σύμφωνα με τις εταιρείες θα έβαζε σε κίνδυνο την λειτουργία τους.

Διαβάστε επίσης: Τα όρια ταχύτητας σε όλες τις χώρες του κόσμου

Ο ΣΕΕΠΕ ζητάει επίσης την εξαίρεση των μελών από το καθεστώς επιβολής, γιατί τα μέλη του, με το ισχύον καθεστώς, καλούνται να επενδύσουν στη μείωση των πωλήσεών τους. Για το λόγο αυτό ο κ. Αληγιζάκης, πρόεδρος του ΣΕΕΠΕ, είχε μια συνάντηση με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γεράσιμο Θωμά για το θέμα αυτό χωρίς να έχει παρθεί κάποια οριστική απόφαση.

Get it on Google Play Download on the App Store