Mercedes SL65 AMG Black Series «έπιασε» 348.000€!

Η Mercedes SL65 AMG Black Series είναι ένα σπάνιο μοντέλο επιδόσεων, μιας και κατασκευάστηκε σε μόλις 350 κομμάτια. Αυτή η σπανιότητα, αλλά και η επιθυμία ταυτόχρονα αρκετών (πλουσίων προφανώς) να την αποκτήσουν για τη συλλογή τους, είχε ως αποτέλεσμα οι τιμές να εκτοξευθούν σε δυσθεώρητα ύψη!

Μια SL65 AMG Black Series με μόλις 17.700 χλμ. στο κοντέρ της σε μια δημοπρασία της γνωστής πλατφόρμας Bring a Trailer’s, έφτασε την τιμή των 348.000 ευρώ! Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι πως πριν ένα χρόνο μια άλλη SL65 AMG Black Series κατασκευής του 2009 κι έχοντας διανύσει μόλις 16.000 χλμ. έπιασε την πιο λογική τιμή των 158.841 ευρώ. Και παρόλο που μιλάμε για δυο διαφορετικά αυτοκίνητα, η τεράστια διαφορά τιμής δείχνει την τάση της αγοράς σήμερα. Η εικονιζόμενη SL65 AMG Black Series είναι μια από τις 175 που προσγειώθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο πρώτος της ιδιοκτήτης από το Όρεγκον την απέκτησε το 2009 έναντι του ποσού των 315.000 δολαρίων (270.000 ευρώ με τη σημερινή ισοτιμία). Παρά τα χρόνια που έχουν περάσει η SL65 AMG Black Series είναι σε άριστη κατάσταση, με μόνο μερικές μικρές γρατζουνιές να «κοσμούν» το φαρδύ αμάξωμα. Το bodykit του αυτοκινήτου είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και αποτελείται από φαρδιά φτερά εμπρός και πίσω, ενώ εντύπωση προκαλούν το μυώδες καπό με τους με τους ευμεγέθεις αεραγωγούς, αλλά και οι εισαγωγές αέρα στο πίσω μέρος των εμπρός φτερών. Άξια αναφοράς είναι επίσης η μεγάλη σταθερή αεροτομή στην πόρτα του πορτ μπαγκάζ, αλλά και ο διαχύτης στο κατώτερο σημείο του πίσω προφυλακτήρα. Η καμπίνα είναι κι αυτή σε άρτια κατάσταση, επενδεδυμένη με μαύρο δέρμα και συνοδεύεται από το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας COMAND της προηγούμενης γενιάς, με διζωνικό κλιματισμό, ενώ έχει και σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο συναρμολογημένος στο χέρι, twinturbo V12 κινητήρας χωρητικότητας 6 λίτρων, ισχύος 670 ίππων και 1.000 Nm ροπής. Η ισχύς καταλήγει στον πίσω άξονα μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου πέντε σχέσεων, ενώ υπάρχει κι ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Οι επιδόσεις του κτήνους είναι απλά καταιγιστικές, αφού το 0-100 χλμ./ώρα το ολοκληρώνει σε 3,8 δλ. ενώ η τελική φτάνει τα 320 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store