Mercedes Vision EQXX: Η μάχη της αεροδυναμικής(+video)

Όπως σας έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο θέμα μας, η Vision EQXX είναι η πιο αποδοτική Mercedes που έχει κατασκευαστεί.

Το υπερ-αποδοτικό ηλεκτρικό γερμανικό αυτοκίνητο κατασκευάστηκε με γνώμονα να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή αυτονομία, με την Mercedes να στοχεύει τα 1.000 χλμ. με μια φόρτιση. Ένας μεγάλος και δύσκολα επιτεύξιμος στόχος, ωστόσο οι μηχανικοί κι οι αεροδυναμιστές της μάρκας δουλεύουν πυρετωδώς και μεθοδικά για να τον πετύχουν. Μάλιστα όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, η λύση δεν είναι να «στριμώξουν» μια τεράστια μπαταρία, τουναντίον με το Vision EQXX η Mercedes οραματίζεται το μέλλον της αυτοκίνησης και για αυτό δουλεύουν σε πιο προηγμένες λύσεις. Κάτι που αποτυπώνεται ξεκάθαρα και στο video που θα δείτε παρακάτω, με τους ιθύνοντες της μάρκας να αναφέρουν διάφορα τεχνάσματα με σκοπό να φτάσουν αυτό το νούμερο της αυτονομίας. Για παράδειγμα γίνεται αναφορά στην εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας (θα φέρει άραγε ηλιακά panels;), ενώ ύψιστης σημασίας είναι κι η αεροδυναμική.

Για το λόγο αυτό έχουν προσδώσει στο αυτοκίνητο μια ανάγλυφη διαμόρφωση στα εμπρός και πίσω φτερά, ενώ εντυπωσιάζει η χαμηλή γραμμή της οροφής. Η Mercedes περιγράφει το αυτοκίνητο ως πρωτότυπο που διαμορφώθηκε από τις επιταγές της σύγχρονης τεχνολογίας, τονίζοντας έτσι το προηγμένο τεχνολογικό του υπόβαθρο και «φωτογραφίζοντας» τα αυτόνομα οχήματα. Το 2ο teaser video που δημοσιεύτηκε εστιάζει στην τελειοποίηση του σχήματος και της αεροδυναμικής του EQXX. Επιπλέον δείχνει την έντονη μάχη μεταξύ των μηχανικών και των σχεδιαστών για να καταφέρουν να συνδυάσουν το λειτουργικό με το όμορφο! Το τέλος του video αφήνει να εννοηθεί πως το επόμενο επεισόδιο θα είναι αφιερωμένο στην μπαταρία! Υπομονή μέχρι τις 3 Ιανουαρίου για την πλήρη αποκάλυψη.

Get it on Google Play Download on the App Store