«Εκρηκτικό» μιξ 5άρας E28-Mercedes W123 (+video)

Μια έξυπνη ιδέα σκέφτηκε ένας σκληροπυρηνικός γκαζοφίλ, που δημιούργησε ένα wagon από δύο διαφορετικές γερμανικές μάρκες.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Η BMW προσέφερε τη Σειρά 5 Ε28 μόνο σε τύπο sedan. Το μοντέλο δεν βγήκε ποτέ στην παραγωγή ως touring έως την επόμενη γενιά του. Έχοντας λοιπόν έλλειψη Ε28 στην αγορά, η BMW άφησε μερικούς να κατασκευάσουν το δικό τους. Τουλάχιστον, ένας το έκανε. Ο Ματέους Ντάμπσκι, περί ου ο λόγος, πήρε μια καρότσα Mercedes W123 και την ενσωμάτωσε με το εμπρός μέρος μιας BMW, προβαίνοντας στις απαραίτητες αλλαγές στις κολώνες και την οροφή. Ο Ντάμπσκι έδωσε περίπου 300 δολάρια (ισοτιμία 270 ευρώ) για την αγορά της BMW, έχοντας σκοπό να την κάνει drift car. Ωστόσο, χρειάστηκε να κάνει πολλά για να το καταφέρει αυτό.

Κατ’ αρχάς, άλλαξε την εμπρός ανάρτηση με μια από την BMW Σειρά 3 Ε36. Νέα φτερά προσέφεραν τον απαραίτητο χώρο για την τοποθέτηση των τροχών 15 ιντσών με αρνητικό κάμπερ, ενώ έβαψε το αμάξωμα σε όμορφη απόχρωση για να ξεχωρίζει. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, πολλοί προσπάθησαν να κάνουν μια Ε28 σε station wagon, όπως η Schulz Tuning, μόνο που αυτή χρησιμοποίησε πίσω μέρος από ένα Volkswagen Passat. Ο Ντάμπσκι προτίμησε μια Mercedes γιατί θεώρησε πως το όχημα θα είναι πιο επιθετικό και με πιο ξεχωριστό χαρακτήρα. Όταν με το καλό ολοκληρώθηκε, το αυτοκίνητο πήρε μέρος σε διαγωνισμό drift και δεν σκοπεύει να το πουλήσει, αν και όπως είπε ο ίδιος, τα πάντα έχουν την τιμή τους. Αν, σε περίπτωση το πουλήσει, θα φτιάξει ακόμα ένα για τον ίδιο. Το πρότζεκτ τον βοήθησε να αποκομίσει εμπειρία για το επιχείρημα, αν χρειαστεί θα το κάνει και για άλλους και προχώρησε σε όλο αυτό, καθώς λατρεύει τις Ε28.

Δείτε το video

Get it on Google Play Download on the App Store