Μεθυσμένος αστυνομικός εισέβαλε σε σπίτι με 110 χλμ./ώρα!

Οδήγηση και ποτό δεν πάνε μαζί. Το ακούμε χρόνια, το ξέρουμε, αλλά το θέμα είναι και να το καταλαβαίνουμε. Σαφέστερα, να το εφαρμόζουμε. Ειδικά οι άνθρωποι που είναι επιφορτισμένοι με την επιβολή του Νόμου.

Ένας αστυνομικός -εκτός υπηρεσίας- στη Φιλαδέλφεια των Η.Π.Α. δεν έλαβε τίποτα από τα παραπάνω υπόψη, οδηγώντας μεθυσμένος και με υπερβολική ταχύτητα το Dodge Dart του. Σύμφωνα με τη Philadelphia Inquirer, ο Gregory Campbell τελούσε υπό την επήρεια μέθης όταν δεν είδε ποτέ μια πινακίδα «STOP», την παραβίασε, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, «απογειώθηκε» στο πεζοδρόμιο και κατέληξε στο σαλόνι σπιτιού, με 112 χλμ./ώρα. Τη στιγμή εκείνη, κάθονταν στον καναπέ μια 53χρονη γυναίκα με τον σύζυγό της και τα δυο σκυλιά τους. Η εισβολή του Dart κατέληξε στο θάνατο του ενός κατοικιδίου, το σπάσιμο και των δυο ποδιών της γυναίκας, ενώ ο σύζυγος ήταν τυχερός και τη γλίτωσε με μικροτραυματισμούς.

Ο Campbell συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για οδήγηση υπό την επήρεια ουσιών, πρόκληση βαριών σωματικών βλαβών και εγκληματική αμέλεια. Ορίστηκε δικάσιμος και αφέθηκε ελεύθερος, με την προϋπόθεση να μείνει μακριά από το ποτό και το τιμόνι. Σημειωτέον, η περιοχή όπου ο αστυνομικός πήγαινε με 112 χλμ./ώρα (70 μίλια/ώρα) είναι κατοικημένη και με όριο τα 50 χλμ./ώρα (ούτε τόσα βασικά, 48 κάτι χλμ./ώρα αντιστοιχούν στα 30 μίλια/ώρα).

Get it on Google Play Download on the App Store