Μετωπική τροχόσπιτου με αυτοκίνητο (+video)

Η σύγκρουση ενός αυτοκινήτου με ένα μεγαλύτερο και βαρύτερο όχημα είναι πάντοτε πολύ βίαιη, αφού το ελαφρύτερο επιβατικό έρχεται αντιμέτωπο με μεγαλύτερη μάζα. Το ίδιο ισχύει και στην συγκεκριμένη δοκιμή πρόσκρουσης, όπου ένα Ford Focus SW βάρους 1,7 τόνων προσκρούει μετωπικά με τη μισή του επιφάνεια με ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο βάρους 3,5 τόνων. Όμως στο τροχόσπιτο η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη, αφού είναι φορτωμένο με ένα ολόκληρο νοικοκυριό.

Δείτε ακόμα: «Χεράς» ντριφτάρει φορτηγό 33 τόνων (+video)

Η σύγκρουση έγινε με 56 χλμ./ώρα και με τα δύο οχήματα πλήρως φορτωμένα, ενώ για λίγο το τροχόσπιτο δεν ανατράπηκε. Τα αποτελέσματα σοκάρουν, αφού αμφότερα τα οχήματα εμφάνισαν σοβαρές ζημιές και οι οδηγοί τους σε πραγματικές συνθήκες θα τραυματίζονταν βαριά ή και θανάσιμα. Το εμπρός μέρος των αμαξωμάτων τους υποχώρησε πολύ, με αποτέλεσμα να εισχωρήσει προς την καμπίνα, μειώνοντας σημαντικά το ζωτικό χώρο του οδηγού. Ειδικά στο Fiat Ducato που αποτελεί τη βάση για το αυτοκινούμενο τροχόσπιτο, το τιμόνι μετακινήθηκε πολύ προς τα μέσα και πάνω και το κάθισμα του οδηγού πήρε κλίση προς τα πίσω.

Οι πόρτες των οδηγών μπορούσαν να ανοίξουν με πολύ δύναμη, όμως στο τροχόσπιτο η πλαϊνή συρόμενη πόρτα είχε φρακάρει. Στο αυτοκινούμενο τροχόσπιτο η κατάσταση ήταν χειρότερη, αφού οι επιβάτες θα μπορούσαν να τραυματιστούν από τα αντικείμενα που πετάγονται από την κουζίνα και θρυμματίζονται. Υψηλό κίνδυνο τραυματισμού διατρέχουν και οι δύο πίσω επιβάτες στο τροχόσπιτο, αφού μετακινείται το κάθισμα και σπάει η ξύλινη βάση.

Δείτε ακόμα: Κινεζικό ηλεκτρικό SUV 163 ίππων σε τιμή Fiat 500

Στο πίσω μέρος της καμπίνας τα δύο διπλά κρεβάτια, το μπάνιο και τα ντουλάπια άντεξαν την σύγκρουση, όπως και το σύστημα του υγραερίου, που είναι σχεδιασμένο για να διακόπτει την παροχή σε ενδεχόμενο ατυχήματος.

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο από την σφοδρή πρόσκρουση:

Get it on Google Play Download on the App Store