Μία «ιπτάμενη» Ford Mustang 710 ίππων (+video)

Η Ford παρουσίασε μια ειδική έκδοση της Mustang, εμπνευσμένη από τα ομώνυμα μαχητικά του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και την οποία θα διαθέσει προς πώληση για φιλανθρωπικό σκοπό.

Δείτε ακόμα: Οι τιμές της νέας Ford Mustang στην Ελλάδα

Η Eagle Squadron Mustang GT, όπως ονομάζεται το μοναδικό μοντέλο, ακολουθεί τις χρωματικές επιταγές των αεροσκαφών που αποτέλεσαν τον «εφιάλτη» της Luftwaffe, καταρρίπτοντας σωρηδόν τα Messerschmitt της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας, πάνω από την Μεγάλη Βρετανία. Η μία φωτογραφία που διέθεσαν οι Αμερικανοί μας δείχνει την πανοραμική άποψη της Mustang, στην οποία δεσπόζει το σύμβολο των Η.Π.Α. (ο βασιλικός αετός, δηλαδή) αλλά και ο χαρακτηριστικός στόχος-σήμα κατατεθέν των P-51 της RAF.

Κάτω από το μιλιταριστικής απόχρωσης αμάξωμα, το κλίμα γίνεται ακόμα πιο «πολεμικό». Ο 5.0λιτρος V8 των 460 ίππων αποκτά έναν μηχανικό υπερσυμπιεστή της Ford Performance, ανεβάζοντας την συνολική απόδοση στους 700 ίππους. Τον έλεγχό τους αναλαμβάνει μια ανάρτηση αγωνιστικών προδιαγραφών της Tactical Performance, ενώ η «ενδυμασία» τους ανατίθεται σε ένα widebody kit της RTR. Nούμερα επιδόσεων δεν ανακοινώθηκαν, όμως για την ανανεωμένη Μustang 5.0 GT του 2018 η Ford υποστηρίζει πως, σε συνδυασμό με το νέο 10τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, το 0-100 απαιτεί κάτω από 4 δλ. ενώ η τελική ξεπερνά τα 265 χλμ./ώρα. Οπότε με επιπλέον 240 ίππους, η Eagle Squadron αναμενόμενα θα έχει καλύτερες επιδόσεις, ακόμα κι αν τελικά διαθέτει το χειροκίνητο κιβώτιο των 6 σχέσεων.

Διαβάστε επίσης: Ford Mustang με 870 ίππους ουρλιάζει στο δυναμόμετρο (+video)

Πριν τεθεί σε δημοπρασία, η «αεροπορική» Mustang θα παρελάσει στο Goodwood Festival of Speed που έχει ήδη ξεκινήσει με τον πολυπρωταθλητή drift στις Η.Π.Α., Vaughn Gittin Jr., στα «πηδάλια».

https://www.youtube.com/watch?time_continue=91&v=aQRBbSh2Ums

Get it on Google Play Download on the App Store