Μικρότερη αναμονή στα premium μοντέλα λόγω Ρωσίας

Οι λίστες αναμονής εδώ και αρκετό καιρό θυμίζουν «σεντόνια», λόγω της γνωστής και μη εξαιρετέας έλλειψης στα μικροτσίπ. Θα περίμενε κανείς πως ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας θα επιδείνωνε την κατάσταση, ωστόσο για όσους αναζητούν premium μοντέλα, πολυτελή SUVs ή supercars έχουμε ευχάριστα νέα.

Οι νέες κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην «αρκούδα» περιλαμβάνουν -μεταξύ άλλων- απαγόρευση εξαγωγών αυτοκινήτων με αξία άνω των 50.000 ευρώ. Στόχος των νέων αυτών μέτρων είναι η πρόκληση δυσφορίας στους Ρώσους ολιγάρχες, των οποίων η αγάπη για τα λούσα και τα πολυτελή τετράτροχα είναι ξακουστή στον κόσμο. Όπως δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάινεν: «Αυτοί που συντηρούν την πολεμική μηχανή του Πούτιν δεν γίνεται να διατηρούν το πολυτελές lifestyle τους, την ώρα που πέφτουν βόμβες σε αθώους στην Ουκρανία.»

Παρά την καθίζηση που έχει υποστεί το ρούβλι έναντι του ευρώ, πολλοί Ρώσοι εκατομμυριούχοι αναζητούν ακόμα και εν μέσω πολέμου ακριβά αυτοκίνητα. Πλέον η δυνατότητα αυτή γίνεται σχεδόν μηδενική, την ώρα που ούτως ή άλλως Lamborghini, Ferrari, Porsche, BMW, Mercedes και Audi έχουν ανακοινώσει το «πάγωμα» των δραστηριοτήτων τους εκεί. Κατά συνέπεια, δημιουργείται πλεόνασμα αυτοκινήτων για διάθεση σε άλλες αγορές. Όπερ εστί πως μειώνεται ο χρόνος αναμονής σε περίπτωση που παραγγείλει κάποιος supercar ή εκπρόσωπο της premium κατηγορίας, με αξία άνω των 50.000 ευρώ. Και δεν είναι μόνο οι εκτός Ρωσίας αγοραστές ακριβών αυτοκινήτων που ευνοούνται. Επίσης απαγορεύεται η εξαγωγή σκαφών αναψυχής, μοτοσικλετών και αεροσκαφών με αξία άνω των 5.000 ευρώ, ενώ στις κυρώσεις περιλαμβάνεται ban ειδών πολυτελείας (όπως σαμπάνια, πούρα, αρώματα, τσάντες, χαβιάρι κλπ) άνω των 300 ευρώ, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Get it on Google Play Download on the App Store