Μόνο ηλεκτρικά από τη Stellantis μέχρι το 2030

Η Stellantis ανακοίνωσε σήμερα το φιλόδοξο σχέδιό της για πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας, ονόματι Dare Forward 2030, που -όπως δηλώνει η ονομασία- θέτει ως χρονικό ορίζοντα το τέλος της δεκαετίας.

Ο γαλλοαμερικανοϊταλικός κολοσσός στοχεύει σε όγκο πωλήσεων ηλεκτρικών που, μέχρι το 2030, θα αντιπροσωπεύει το 100% του συνόλου επί ευρωπαϊκού εδάφους. Για τις Η.Π.Α. ο αντίστοιχος στόχος τοποθετείται στο 50%. Προκειμένου να επιτευχθεί ο προγραμματισμός, η Stellantis θα λανσάρει -ούτε λίγο, ούτε πολύ- 75 EVs μέχρι το τέλος της δεκαετίας, με ετήσια πρόβλεψη 5 εκατομμυρίων πωλήσεων αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων έως το 2030. Στα μακροπρόθεσμα πλάνα, η εταιρία θέλει να έχει  μηδενίσει το ανθρακικό της αποτύπωμα μέχρι το 2038, επιτυγχάνοντας το 50% μέχρι το 2030.

Η Lancia θα είναι από τις πρώτες που θα μπουν στον ηλεκτρικό κυκεώνα της Stellantis, καθώς από το 2026 και έπειτα -χρονιά που θα σημάνει και την επιστροφή της Delta– όλα τα μοντέλα της θα προσφέρονται μόνο σε EV εκτέλεση. Η Alfa Romeo βαδίζει σε παρόμοια μονοπάτια, καθότι έχει επιβεβαιωθεί δια επισήμων χειλών πως η επόμενη Giulia θα είναι αμιγώς ηλεκτρική, η Jeep παρουσίασε χθες το πρώτο της αυτοκίνητο που κινείται αποκλειστικά με ρεύμα, η RAM ετοιμάζει ηλεκτρικό 1500, η Dodge ανάλογο muscle car, ενώ μέχρι και η ξεχασμένη Chrysler μπαίνει ξανά στο παιχνίδι, όπως μας φανέρωσε μέσα από το εντυπωσιακό Airflow Concept.

Get it on Google Play Download on the App Store