Μόνο στα όνειρα το νέο Mitsubishi Lancer Evo

Χρόνια και καιροί έχουν περάσει από όταν η Mitsubishi έβγαζε Lancer Evo. Στις 10 γενιές σταμάτησε η απογραφή των «Τριών Διαμαντιών», με την 11η να εναπόκειται σε SUV μετενσάρκωση και το Outlander ως «δοχείο» αυτής. Παρόλα αυτά, τα όνειρα είναι δωρεάν και δεν εμπίπτουν σε εταιρικούς προγραμματισμούς.

Τελευταία φορά που το είδαμε να βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής, ήταν πριν 7 χρόνια. Το Μάιο του 2016 έκλεισε ο κύκλος των Evo, με το X να μη φέρει ούτε το όνομα «Lancer», ούτε τον θρυλικό 4G63 κάτω από το καπό. Έκτοτε, η φημολογία για επιστροφή του κορυφαίου Mitsubishi δίνει και παίρνει. Οι ίδιοι, οι Ιάπωνες, δεν έχουν διαψεύσει τίποτα, αλλά ούτε έχουν δώσει βάσιμες ελπίδες για comeback του Evo. Ο digital designer Kelsonic πήρε την κατάσταση στα χέρια του, δημιουργώντας σε ψηφιακή μορφή το Evo XI.

To rendering είναι τόσο καλοσχεδιασμένο, που κάλλιστα θα μπορούσαν να το πάρουν οι σχεδιαστές των «Τριών Διαμαντιών», να το ρετουσάρουν και να το βγάλουν στην παραγωγή, «τρελαίνοντας» τον πλανήτη! Η μάσκα Jet Fighter, τα αιχμηρά φωτιστικά σώματα και η σφηνοειδής διαρρύθμιση του εμπρός μέρους αποτελούν εξέλιξη εκείνων στο Evo X, βάζοντάς μας ξανά στη διαδικασία της περισυλλογής. Lancer Evo κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται να ξαναδούμε, ειδικά από τη στιγμή που πλέον δεν υφίσταται ούτε ο «αιώνιος αντίπαλος». To Subaru WRX STI καταργήθηκε πέρσι, ακολουθώντας τα χνάρια του άσπονδου εχθρού και έτοιμο πια να μεταλλαχθεί σε ηλεκτρικό STe. Αλλά είπαμε. Δεν κοστίζει κάτι να ονειρευόμαστε.

Get it on Google Play Download on the App Store