«Μούτρωσε» το Dacia Jogger στον τάρανδο (+video)

Δεν έδειξε ιδιαίτερη όρεξη στο τεστ αποφυγής ταράνδου το Dacia Jogger, εμφανίζοντας υποστροφή σε κάθε προσπάθεια αλλά καταφέρνοντας να επιτύχει αξιοπρεπή επίδοση, κατά το πέρασμα ανάμεσα στους κώνους.

Το ρουμανικό πολυμορφικό υποβλήθηκε στη δοκιμασία απότομης αλλαγής λωρίδας από το km77.c0m, στην πλουσιότερη έκδοσή του. Από πλευράς τροχών ή στησίματος δεν έχει διαφορές από τα υπόλοιπα Jogger, φορώντας ελαστικά Continental EcoContact σε διάσταση 205/60/ R16. Το συγκεκριμένο ήταν εφοδιασμένο με τον 1.000άρη TCe, που μπορεί να λειτουργήσει και με LPG, απόδοσης 100 ίππων. Πώς τα κατάφερε το Jogger ECO-G 100;

Η πρώτη προσπάθεια ήταν υπερ-φιλόδοξη, με τους Ισπανούς να επιχειρούν αλλαγή κατεύθυνσης στα 80 χλμ./ώρα. Με τόση φόρα έχουν δυσκολευτεί καθαρόαιμα σπορ αυτοκίνητα, οπότε δεν προξενεί εντύπωση πως το Dacia απλά δεν έστριψε από τον δεύτερο στον τρίτο διάδρομο. Ακόμα και μέσα στην υπερβολή του km77.c0m, πάντως, οι κλίσεις του αμαξώματος έμειναν σε λογικά επίπεδα. Τελικώς η καλύτερη προσπάθεια καταγράφηκε στα 70 χλμ./ώρα, επίσης με νορμάλ κλίση αλλά και υποστροφή. Το άνοιγμα της τροχιάς από το εμπρός μέρος παρατηρήθηκε σε κάθε πέρασμα, με τους δοκιμαστές να στηλιτεύουν τη λειτουργία του συστήματος ελέγχου ευστάθειας. Κατά τα λεγόμενά τους, αργεί να επέμβει και όταν το κάνει δεν μπορεί να ελέγξει την απώλεια πρόσφυσης. Σε κάθε περίπτωση, όμως, οι αντιδράσεις είναι εύκολα ελεγχόμενες, ενώ η ουρά δεν απασχολεί ποτέ τον οδηγό.

Get it on Google Play Download on the App Store