«Μπουμπούκι» Hyundai Atos με 15.600 χλμ.

Η Hyundai έχει μακροχρόνια και ισχυρή παράδοση στα αυτοκίνητα πόλης, ξεκινώντας το 1997 με το πρώτο Atos, έως σήμερα με το τρίτης γενιάς i10, το οποίο είναι καλύτερο από ποτέ και δίνει την αίσθηση μεγαλύτερου αυτοκινήτου. Κάθε μοντέλο ήταν πολύ δημοφιλές στην Ελλάδα, όπως το ανανεωμένο και τελευταίο Atos Prime.

Τα περισσότερα που υπάρχουν στις αγγελίες είτε έχουν πολλά χιλιόμετρα, είτε κρύβουν χρόνια ταλαιπωρίας από την κίνηση στην πόλη ή υπηρετώντας ως πρώτο αυτοκίνητο σε «Νικόλες». Το συγκεκριμένο πάντως, ουδεμία σχέση με τα συνηθισμένα έχει. Το οδόμετρο έχει καταγράψει μόλις 15.612 χλμ. από το 2007, όταν το λευκό Atos αγοράστηκε καινούργιο. Όποιος το πάρει θα είναι ο δεύτερος ιδιοκτήτης, με τον πρώτο να τηρεί αυστηρά το πρωτόκολλο συντήρησης και να διατηρεί το κορεατικό μικρό σε κατάσταση σχεδόν όπως όταν πήρε το κλειδί στο χέρι, πριν 14 χρόνια.

Το Atos διαπρέπει στην ευκολία οδήγησης (εξ ου και η λατρεία νέων οδηγών, γυναικών και σχολών οδήγησης) είναι ευέλικτο, πρακτικό και με καλούς χώρους για τέσσερις επιβάτες και αποσκευές (211 λτ.). Ο κινητήρας των 1.1 λτ. αποδίδει 63 ίππους και 97 Nm ροπής, δεν ζητάει πολλά σε καύσιμο (γύρω στα 6,5 λίτρα/100 χλμ. μέση τιμή), έχει το απαραίτητο νεύρο (0-100 χλμ./ώρα σε 15,8 δλ.), αλλά κάνει τη βαβούρα του. Το συγκεκριμένο είναι ιδιαίτερα καλοεξοπλισμένο, διαθέτοντας στροφόμετρο, CD player, μέχρι αερόσακο συνοδηγού και air condition (στάνταρ το ABS), με την τιμή να ορίζεται στις 3.990 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store