Να γιατί σήμερα ο κόσμος αγοράζει Lada

Τα αυτοκίνητα της Lada είναι γνωστά για τις χαμηλές τους τιμές και για τα επίσης χαμηλά έξοδα συντήρησής τους, τομείς οι οποίοι αποτελούσαν παλαιότερα τους πιο βασικούς για την αγορά ενός μοντέλου της ρωσικής μάρκας. Σήμερα τα Lada δεν προσελκύουν τους υποψήφιους πελάτες μόνο γιατί είναι φθηνότερα από άλλα αυτοκίνητα, αλλά και για το μοντέρνο τους σχεδιασμό. Πλέον, δεν υπάρχει καμία σύγκριση με το παρελθόν των «τετράγωνων» Lada, πλην του μακροβιότερου μοντέλου της 4×4 (Niva).

Δείτε ακόμη: Lada Vesta με 562.000 χλμ. σε 3 χρόνια χωρίς βλάβη!

«Το πρώτο πράγμα που αναφέρουν οι σημερινοί πελάτες, είναι ότι τους αρέσει το αυτοκίνητο» δήλωσε ο κ. Stas Berezij Υπεύθυνος επικοινωνίας της μάρκας και συντονιστής του νέου καναλιού VAZ TV, σύμφωνα με έρευνα που έκανε η Lada. Παράλληλα επισήμανε ότι ο αριθμός των ατόμων που αγόρασαν ένα Lada για το σχεδιασμό τα τρία τελευταία χρόνια έχει διπλασιαστεί.

Αυτό σίγουρα δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς μοντέλα όπως το Vesta και το XRAY έχουν ελκυστικό σχεδιασμό. Σε συνδυασμό και με τις χαμηλές τιμές που ξεκινούν από 517.410 ρούβλια (7.080 ευρώ) και 679.410 ρούβλια (9.300 ευρώ), τα Lada πουλάνε πολύ καλά στη Ρωσία. Γεγονός που αποδεικνύουν και τα νούμερα των πωλήσεων. Το Μάρτιο η Lada πούλησε 33.821 αυτοκίνητα, σημειώνοντας αύξηση κατά 10,1% σε σχέση με πέρυσι.

Ωστόσο, στη Γερμανία όπου πωλούνται Lada, οι τιμές είναι πολύ πιο υψηλές. Για παράδειγμα το Vesta πωλείται από 12.490 ευρώ στη βασική του έκδοση, ενώ η πιο πλούσια ανεβαίνει στις 14.690 ευρώ με παλαιάς τεχνολογίας 1.600άρη κινητήρα βενζίνης ισχύος 102 ίππων.

Δείτε ακόμη: Πόσο κάνει το Lada Vesta Sport των 145 ίππων;

Get it on Google Play Download on the App Store