Νέα εμφάνιση του επόμενου VW Golf

H 8η γενιά του VW Golf φαίνεται πως δεν «κρατιέται» μέχρι την επίσημη παρουσίαση και πραγματοποιεί την μια εμφάνιση μετά την άλλη.

Τώρα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την βασική έκδοση, αν κρίνουμε από τα τάσια στους τροχούς. Οι αναλογίες παραμένουν ίδιες με το αυτοκίνητο που απαθανατίστηκε έξω από εστιατόριο στην Γερμανία πριν 3 εβδομάδες. Στο εμπρός μέρος τα φωτιστικά σώματα έχουν κατέβει χαμηλότερα στην μάσκα, με το ελαφρά υπερυψωμένο καπό να προσδίδει όγκο στο παράστημα του γερμανικού χάτσμπακ. Οι προβολείς με την σειρά τους συνδυάζουν στοιχεία από διάφορα μοντέλα του Βόλφσμπουργκ, όπως το Tiguan και το Touareg, ενώ το προφίλ του αυτοκινήτου παραμένει σχεδόν απαράλλαχτο σε σχέση με την σημερινή γενιά του.

Δείτε ακόμα: Ετοιμάζεται φθηνότερο VW Golf;

Στο πίσω μέρος συνεχίζει η φυσική εξέλιξη των γραμμών, με την μεγαλύτερη αλλαγή να αφορά τα φωτιστικά σώματα που αποτελούν δυναμικότερη παραλλαγή αυτών που συναντάμε στο T-Roc.

Κάτω από αυτό συναντάμε την εξελιγμένη μορφή της πλατφόρμας MQB, η οποία θα συνδυάζει μεγαλύτερο μεταξόνιο (ενδεχομένως και μήκος, αν και από τις φωτογραφίες είναι δύσκολο να πούμε) και κυριότερα, χαμηλότερο κατά 45-50 κιλά βάρος (αναλόγως έκδοσης). Για τα προσφερόμενα κινητήρια σύνολα δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση, ωστόσο είναι βέβαιο ότι οι συνήθεις TSI και TDI θα συνεχίσουν να διατίθενται.

Διαβάστε επίσης: Νέο υβριδικό VW Passat GTE με αυξημένη αυτονομία

Η ημερομηνία του ντεμπούτου δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, σε αντίθεση με αυτή για την έναρξη της παραγωγής. Η VW ανακοίνωσε πως τα πρώτα Golf MK8 θα κυλήσουν τους τροχούς έξω από το εργοστάσιο στις 19 Ιουνίου, κάτι που σημαίνει πως η διάθεση θα ξεκινήσει λίγο αργότερα. Οπότε στην Ελλάδα μπορούμε να το περιμένουμε κάποια στιγμή στο φθινόπωρο.

Get it on Google Play Download on the App Store