Πότε επιστρέφει το DeLorean σε νέα μορφή;

Η DeLorean κυκλοφόρησε ένα teaser την περασμένη εβδομάδα για το πλήρως ηλεκτρικό της concept που ονομάστηκε –προσωρινά- EVolved. Το σχέδιο ήταν να αποκαλυφθεί το κουπέ που θα… επιστρέψει στο μέλλον την αμερικανική εταιρία, την Πέμπτη 18 Αυγούστου στο Pebble Beach.

Ωστόσο, η επιμονή και τα σχόλια στα social media, έπεισαν τα στελέχη στο Σαν Αντόνιο του Τέξας να φέρουν πιο κοντά την ημερομηνία αποκάλυψης, στις 31 Μαΐου. Η αλλαγή της ημερομηνίας έφερε επίσης ένα νέο teaser με το πίσω μέρος του αυτοκινήτου, όπου λάμπει μια φωτεινή οριζόντια ράβδος απ’ άκρη σ’ άκρη του αυτοκινήτου, επάνω ακριβώς από την αναγραφή της φίρμας με τα οκτώ καλλιτεχνικά γράμματα. Θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι η New DeLorean Motor Company είναι μια διαφορετική περίπτωση από την Classic DMC στο Χιούστον του Τέξας. Η εταιρεία, μάλιστα, με πολλά βασικά στελέχη της να έχουν έρθει από την Karma, σχεδιάζει να είναι μια πλήρης και αυτόνομη αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο James Espey, αντιπρόεδρος της Classic DMC, είπε γι’ αυτό το θέμα: «Το DeLorean που είδαμε και στο Super Bowl τον Φεβρουάριο, είναι ένα νέο σχέδιο από λευκό χαρτί. Μοιράζεται μέρος του DNA με το αρχικό DeLorean, αλλά είναι ξεκάθαρα καινούριο». Όσον αφορά τις συνδέσεις μεταξύ των δύο, είπε: «Ο ιδιοκτήτης της Classic DMC κατέχει μερίδιο ιδιοκτησίας στη νέα εταιρεία, είναι επίσης σύμβουλος, αλλά δεν συμμετέχει στην καθημερινή διαχείριση του τι κάνουν στο Χιούστον. Θα διατηρηθούν, ωστόσο, τα κλασικά λογότυπα της DMC».

Είναι, πάντως, πολύ πιθανό το EVolved να μην θυμίζει σε πολλά πράγματα το αρχικό DMC-12, πέρα ​​από μια ασημί βαφή και τις πόρτες «γλάρου», αν και το νέο αυτοκίνητο σχεδιάστηκε από την Italdesign, τον οίκο σχεδιασμού του Giorgetto Giugiaro, που είναι υπεύθυνος για το παλιό θρυλικό DeLorean. Το σύστημα μετάδοσης παραμένει μυστήριο, αλλά τα σενάρια λένε ότι θα προέρχεται από την Williams Advanced Engineering.

Get it on Google Play Download on the App Store