Νέα μάρκα Olymp με «μυθικά» αυτοκίνητα

Μια νέα αυτοκινητοβιομηχανία έρχεται στο προσκήνιο και έχει πολλά και υποσχόμενα σχέδια στα μελλοντικά της πλάνα. Πρόκειται για την «Olymp» (από το Olympus – Όλυμπο), με έδρα τη Βιέννη, Μόναχο και Αθήνα.

Το πρώτο δημιούργημα της Olymp είναι το εικονιζόμενο και ψηφιακά επεξεργασμένο (προς το παρόν) μεγάλο ηλεκτρικό SUV, με την ονομασία «Ares» (Άρης). Η εταιρεία εκτιμά ότι θα έχει μήκος 4,8 μ. η αυτονομία του θα είναι τουλάχιστον 600 χιλιόμετρα και θα φορτίζει από το 10% στο 80% σε 20 λεπτά.

Στην ίδια πλατφόρμα θα δημιουργηθούν δύο σεντάν της μεσαίας και μεγάλης κατηγορίας, με την ονομασία «Athena» και «Apollon». Αργότερα θα ακολουθήσει και ένα Shooting Brake με ίδιες προδιαγραφές. Στα πλάνα της Olymp είναι το αυτοκίνητο πόλης Selene (Σελήνη), ενώ προετοιμάζονται το οικογενειακό Van «Hera» (Ήρα) και το pickup «Artemis».

Το ηλεκτρικό επιβατικό van «Hermes» θα προσφέρει αυτονομία 700 χλμ. και γρήγορη φόρτιση, όπως συμβαίνει με τα μοντέλα Hera και Artemis. Αυτά θα γίνουν εφικτά από την πλατφόρμα «Hephaistos» (Ήφαιστος), της start-up φίρμας.

Εν αναμονή λοιπόν μέχρι να δούμε όλα αυτά τα μοντέλα με τα ονόματα της Ελληνικής Μυθολογίας, να παίρνουν σάρκα και οστά.

Get it on Google Play Download on the App Store