Nέα μπλεξίματα της VW με τον Νόμο

Τα τελευταία 3 χρόνια δεν είναι και τα πιο εύκολα στην ιστορία της VW. Μπορεί οι πωλήσεις να συνεχίζουν δυναμικά, όμως τα «εξωαγωνιστικά» προβλήματα δεν έχουν τελειωμό. Στην σκιά του Dieselgate, ήρθε ακόμα ένα περιστατικό να στείλει εκ νέου την γερμανική εταιρία στις δικαστικές αίθουσες.

Δείτε ακόμα: Νέο πρόστιμο-«μαμούθ» στη VW

Ένας 53χρονος εργαζόμενος στο εργοστάσιο του Tennessee στις Η.Π.Α. μήνυσε την VW, με την κατηγορία της ηλικιακής διάκρισης. Ο Jonathan Manlove υποστηρίζει πως έχασε τη θέση του στα πλαίσια εκκαθάρισης που διενεργεί η γερμανική εταιρία, προκειμένου να αποτινάξει το «αμαρτωλό» προφίλ του πρόσφατου παρελθόντος προς όφελος της νεανικότητας και της έμφασης στην τεχνολογία. Με δυο λόγια, ο Manlove κατηγορεί την VW πως διώχνει τους παλιούς -και έμμεσα ταυτισμένους με το Dieselgate – εργαζομένους για να αλλάξει το εταιρικό της image, προωθώντας την νεολαία και την αλλαγή πλεύσης στην φιλοσοφία.

Η μήνυση του Manlove είναι μόνο η αρχή, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, καθώς όλοι οι εργαζόμενοι άνω των 50 ετών που επηρεάζονται από την «σκούπα» της VW ετοιμάζονται να καταθέσουν ομαδική αγωγή κατά του πρώην εργοδότη τους. Η δικαστική διαμάχη θα λάβει χώρα -για την ώρα- στις αίθουσες των δικαστηρίων στις Η.Π.Α., αλλά δεν αποκλείεται να ξεκινήσει «αλυσιδωτή αντίδραση» ικανή να φτάσει μέχρι την Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης: Κλείνει τα εργοστάσια της η VW

Από το 2015, όταν και ξέσπασε το σκάνδαλο του Dieselgate, η VW έχει πληρώσει κοντά στα 30 δις δολάρια σε πρόστιμα και αποζημιώσεις, ενώ δύο από τα «μεγάλα κεφάλια» της βρίσκονται πίσω από τα σίδερα της φυλακής.

Get it on Google Play Download on the App Store