Νέα πατέντα της Mazda «φωτογραφίζει» το RX-9

Η αποκάλυψη ενός ιαπωνικού περιοδικού ρίχνει εκ νέου νερό στον μύλο της φημολογίας περί αντικατάστασης του Mazda RX-8, με τις ελπίδες αυτή τη φορά να είναι πιο βάσιμες από ποτέ.

Δείτε ακόμα: Γιατί η Mazda λέει «όχι» σε CVT και τούρμπο;

Σύμφωνα με το Motor Magazine, η φίρμα από τη Χιροσίμα κατέθεσε πρόσφατα στο ιαπωνικό γραφείο πατεντών και ευρεσιτεχνίας αίτηση για την κατοχύρωση πατέντας, με τίτλο Vehicle Shock Absorbing Structure. Από τη μοναδική φωτογραφία που κυκλοφόρησε, βλέπουμε ότι η Mazda εργάζεται πάνω σε ένα νέο τύπο πλαισίου, με ανάρτηση διπλών ψαλιδιών εμπρός, τοποθέτηση του μοτέρ πίσω από τον εμπρός άξονα και τμήματα κατασκευασμένα από ανθρακονήματα και αλουμίνιο. Αν δεν είναι αυτή συνταγή για σπορ αυτοκίνητο, τότε τι θα μπορούσε να είναι;

Πάντα σύμφωνα με τους Ιάπωνες, η πατέντα αυτή πρακτικά μας δείχνει το εμπρός υποπλαίσιο του πολυαναμενόμενου και χρόνια εικαζόμενου RX-9. Φυσικά τίποτα δεν επιβεβαιώνεται επισήμως, αλλά ούτε και διαψεύδεται. Αυτό που κάνει πιο ρεαλιστικό το ενδεχόμενο παρουσίασης ενός σπορ μοντέλου με Wankel κινητήρα, είναι ο αναλογικά μικρός χώρος που παρουσιάζει το μηχανοστάσιο. Εμβολοφόρο σύνολο δύσκολα θα χωρούσε, εν αντιθέσει με περιστροφικό.

Διαβάστε επίσης: Γιατί ο κινητήρας του Mazda RX-7 είναι καλύτερος από του RX-8; (+video)

Και τα καλύτερα έρχονται, καθώς πέρα από το RX-9 (ή όπως ονομαστεί το μοντέλο, εφόσον υπάρξει βέβαια) η Mazda φέρεται να ετοιμάζει τόσο πισωκίνητο σεντάν 350 ίππων, όσο και αναβίωση του MX-3!

Get it on Google Play Download on the App Store