Νέα Porsche 911 RSR GTE: Έργο τέχνης σε 4 τροχούς! (+video)

Στο πλαίσιο του Goodwood η Porsche παρουσίασε την νέα 911 RSR, την κορυφαία αγωνιστική εκδοχή της 911, με την οποία θα υπερασπιστεί τον τίτλο της στο πρωτάθλημα WEC.

Το 2013 είχαμε γνωρίσει την 911 RSR, ως την αγωνιστική version της Porsche 991 GT3 RS, όπου το 2017 η γερμανική εταιρεία είχε προβεί σε αναβαθμίσεις, με το μοντέλο να σημειώνει περισσότερες από 20 νίκες στην κατηγορία του.

Δείτε ακόμα: Τα πιο «φασαριόζικα» Porsche! (+video)

Σύμφωνα με τους μηχανικούς της Porsche, το νέο μοντέλο είναι κατά 95% αλλαγμένο και ίδια παραμένουν μόνο τα φώτα, το σύστημα πέδησης, ο συμπλέκτης μετάδοσης, αλλά και μερικά τμήματα της ανάρτησης, καθώς και το κάθισμα του οδηγού. Η σημαντικότερη αλλαγή όμως, είναι η τοποθέτηση του ατμοσφαιρικού boxer κινητήρα 4,2 λίτρων (αντικαθιστά τον 4λιτρο κινητήρα του προηγούμενου μοντέλου), ο οποίος βρίσκεται εμπρός από τον πίσω άξονα και αποδίδει 515 ίππους, με την δύναμη να περνάει στους πίσω τροχούς μέσω του 6ταχυτου σειριακού κιβωτίου ταχυτήτων και του αγωνιστικού 3δισκου carbon συμπλέκτη. Το παρουσιαστικό της 911 RSR GTE, είναι αυτό που αρμόζει σε κάθε αγωνιστικό, με έντονους προφυλακτήρες, τεράστια αεροτομή και διαχύτη, ενώ κερασάκι στην τούρτα είναι οι πλαϊνές εξατμίσεις.

Διαβάστε επίσης: Οδηγούμε τη νέα Porsche 911 Carrera 4S

Όπως και το προηγούμενο μοντέλο, η νέα 911 RSR GTE διαθέτει σασί από αλουμίνιο και ανθρακονήματα με το συνολικό βάρος να μην ξεπερνάει τα 1.245 κιλά. Η γνωριμία με το μοντέλο έγινε στο Goodwood αυτό το σαββατοκύριακο, όπου πριν από την επίσημη εμφάνιση της νέας 911 RSR, η Porsche έχει υλοποιήσει περισσότερα από 6.000 χλμ. δοκιμών. Η νέα Porsche 911 RSR θα κάνει τα ντεμπούτο της σε επίσημο αγώνα WEC, στο Silverstone την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Get it on Google Play Download on the App Store