Νέα σήμανση στα βενζινάδικα και στα αυτοκίνητα

Προκειμένου να βοηθηθούν οι καταναλωτές στην Ευρώπη να επιλέξουν το κατάλληλο καύσιμο για το αυτοκίνητό τους, η ΕΕ συμφώνησε σε νέες απαιτήσεις σήμανσης για τα καινούργια αυτοκίνητα και τα πρατήρια καυσίμων. Από σήμερα, ένα νέο ενιαίο και εναρμονισμένο σετ σημάνσεων καυσίμων θα τεθεί σε εφαρμογή σε όλη την Ευρώπη.

Δείτε ακόμη: Η αμερικάνικη πατέντα που σώζει τα χειροκίνητα κιβώτια

Αυτή η σήμανση θα βρίσκεται:

  • Στο εγχειρίδιο χρήσης του αυτοκινήτου. Στην περίπτωση νεότερων αυτοκινήτων, μπορεί να εμφανίζεται στις οδηγίες χρήσης του αυτοκινήτου μέσω της κεντρικής οθόνης στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.
  • Στα καινούργια αυτοκίνητα, στην περιοχή της τάπας πλήρωσης καυσίμου
  • Στην αντλία καυσίμου όλων των πρατηρίων καυσίμων και στο ακροφύσιο της αντλίας.
  • Στα καταστήματα εμπορίας αυτοκινήτων

Έτσι, όταν φτάνουμε στον σταθμό για ανεφοδιασμό και ανοίγουμε την τάπα καυσίμου στο όχημά μας, ένας κοινός αναγνωριστικός κωδικός καυσίμου θα είναι ορατός. Με αυτό τον τρόπο, τόσο στο όχημα όσο και στην αντλία, θα δίνονται οδηγίες για το καύσιμο που είναι συμβατό για χρήση με το όχημά μας.

Διαβάστε επίσης: Τι σημαίνουν τα αρχικά των ντίζελ κινητήρων;

Οι σημάνσεις αυτές θα αρχίζουν να εφαρμόζονται σταδιακά σε όλα τα καινούρια αυτοκίνητα και σε όλες τις αντλίες βενζίνης, πετρελαίου, υδρογόνου, συμπιεσμένου φυσικού αερίου, υγροποιημένου φυσικού αερίου και υγραερίου που είναι τοποθετημένες στα πρατήρια καυσίμων της Ε.Ε. και μπορείτε να τις δείτε στην παραπάνω εικόνα αλλά και εδώ αναλυτικά.

Get it on Google Play Download on the App Store