Νέα Skoda Octavia: Φωτογραφίες από το εσωτερικό

Η υπάρχουσα τρίτης γενιάς Skoda Octavia η οποία λανσαρίστηκε το 2013 και ανανεώθηκε το 2017, πρόκειται να παρουσιαστεί στη νέα γενιά της μέχρι τα τέλη του 2019 (φημολογείται για τον Σεπτέμβριο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης), ενώ θα ξεκινήσει να πωλείται το 2020.

Δείτε ακόμη: Skoda Scala από 14.900 ευρώ με δόση από 149 ευρώ

Προς το παρόν επίσημη παρουσίαση του αυτοκινήτου, έστω και με εικόνα που να δείχνει τμήμα του αμαξώματος ή του εσωτερικού δεν έχει υπάρξει. Ωστόσο, το εργοστάσιο της Mladá Boleslav έχει ήδη πάρει φωτιά και κατασκευάζει προπαραγωγής μοντέλα, τα οποία δοκιμάζονται σε διάφορες συνθήκες και περνούν πολλά τεστ, πριν διατεθούν στο κοινό.

Οι πρώτες εικόνες από το εσωτερικό της νέας Octavia αποκαλύπτουν κάποια ξεχωριστά στοιχεία που βλέπουμε για πρώτη φορά σε μοντέλο της Skoda. Ένα από αυτά είναι το εντελώς νέο τιμόνι με τις δύο ακτίνες (αντί για τρεις όπως συνηθίζεται), το οποίο είχαμε δει σε πρωτότυπα «Vision» μοντέλα της μάρκας, όπως το πιο πρόσφατο Vision iV. Πίσω από αυτό υπάρχει ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων, που θα τοποθετείται στις πιο ακριβές εκδόσεις της νέας Octavia.

Δείτε ακόμη: Ο κλιματισμός του Skoda Scala καταπολεμά τις αλλεργίες!

Στην κεντρική κονσόλα κυριαρχεί η λεπτή μακρόστενη οθόνη του συστήματος πολυμέσων στα πρότυπα του Skoda Scala. Κάτω από αυτή υπάρχουν ορισμένα πλήκτρα για βασικές λειτουργίες του αυτοκινήτου (π.χ. αλάρμ, κλείδωμα των θυρών, ξεθάμπωμα των παραθύρων) και πιο χαμηλά οι αεραγωγοί. Πίσω από την οθόνη διακρίνονται ραφές στο ταμπλό για να χαρίζουν μια πιο πολυτελή όψη στο εσωτερικό, το οποίο αναμένεται να είναι πολύ προσεγμένο σε ποιότητα και με ακόμα πιο μεγάλους χώρους για επιβάτες και αποσκευές.

Η νέα Skoda Octavia θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB του νέου, 8ης γενιάς Golf, που σημαίνει ότι θα διαθέτει βελτιωμένη ακαμψία, μειωμένο βάρος και θα προσφέρει περισσότερη ασφάλεια. Νέα προσθήκη αναμένεται και το plug-in hybrid σύνολο, που έκανε πρεμιέρα στο ανανεωμένο Superb. Οι κινητήρες 1.0 TSI, 1.5 TSI, 1.5 TSI G-TEC, 2.0 TSI, 1.6 TDI και 2.0 TDI αναμένεται να πλαισιώνουν την γκάμα.

Δείτε ακόμη: Οδοιπορικό στην Άνδρο: Skoda Scala 1.0 TSI 116 PS

Πηγή φωτογραφιών: www.auto.cz

Get it on Google Play Download on the App Store