Νέες ειδικές και «πολεμικές» εκδόσεις του Nissan Patrol

To πιο σκληροτράχηλο μοντέλο της Nissan έχουμε χρόνια να το δούμε επίσημα στην Ελλάδα, όμως στο εξωτερικό συνεχίζει να μεγαλουργεί σε ερημικούς τόπους και αμμόλοφους. Το τοπίο, δηλαδή, που συναντάμε σε πολλές περιοχές της Μέσης Ανατολής, όπου το Patrol αποτελεί ένα από τα πιο διαχρονικά best seller.

Αποκλειστικά για τις εκεί αγορές η ιαπωνική εταιρία παρουσίασε 3 νέες εκδόσεις, με ονοματολογία εμπνευσμένη από τους εκπροσώπους του ζωικού βασιλείου που συναντάμε στα μέρη. Τα Patrol Falcon (γεράκι), Gazelle (γαζέλα) και Gazelle X. Καθεμιά έχει τις δικές της λεπτομέρειες, όμως κάποια πράγματα μένουν κοινά: ο macho χαρακτήρας, ο πληθωρικός εν σειρά εξακύλινδρος των 4.8 λίτρων και 280 ίππων, το σύστημα τετρακίνησης, η νέα ανάρτηση με αυξημένη διαδρομή και ελευθερία άρθρωσης, το πιο «κοντό» γρανάζωμα των διαφορικών, μια 5η σχέση overdrive στα χειροκίνητα μοντέλα και νέα εξάτμιση.

Δείτε ακόμα: Τιμές Nissan Qashqai 1.3 λτ. 140 PS (+εκδόσεις-εξοπλισμός)

Το Patrol Falcon παρουσιάζεται το πιο πολυτελές και διακριτικό από τα τρία. Φέρει δυο λεπτές λωρίδες κατά μήκος του αμαξώματος, στο πάνω μέρος των θυρών, και την ονομασία της έκδοσης χαμηλά στις εμπρός πόρτες. Οι επεκτάσεις στους θόλους των τροχών είναι βαμμένες σε μαύρο χρώμα, όπως και οι τροχοί, διαθέτει ηλιοροφή, χρωμιωμένο bullbar και δερμάτινα καθίσματα στο εσωτερικό.

Το Gazelle παρουσιάζεται πιο περιπετειώδες, με τα αυτοκόλλητα, τον αναπνευστήρα εισαγωγής (snorkel), την μαύρη μάσκα, τα ελαστικά All Terrain, τον «εργάτη» (που μπορεί να τραβήξει φορτίο μέχρι 4,3 τόνων) και την αεροτομή στην οροφή να δίνουν τον απαραίτητο χαρακτήρα. Το δερμάτινο σαλόνι στην καμπίνα των επιβατών είναι και εδώ παρόν.

Διαβάστε επίσης: Το απόλυτο Nissan είναι του Ερυθρού Σταυρού (+video)

Η έκδοση Χ του Gazelle είναι η πιο «μάχιμη», κάτι που ξεκαθαρίζει μονομιάς η εμφάνιση. Η ανάρτηση έχει ακόμα μεγαλύτερη διαδρομή εδώ, οι προφυλακτήρες είναι ατσάλινοι με πλαστικά προστατευτικά και σχεδιασμένοι έτσι ώστε να μεγιστοποιούν τις γωνίες προσέγγισης και διαφυγής, τα ελαστικά είναι αμιγώς χωμάτινα και με πέλμα 315 χλστ., οι ζάντες συνδυάζουν το μαύρο με το κόκκινο χρώμα -κάτι που ισχύει και για τα χαρακτηριστικά αυτοκόλλητα στα πλαϊνά του αμαξώματος-, η σχάρα οροφής είναι επίσης ατσάλινη και φιλοξενεί μια συστοιχία προβολέων LED στο εμπρός μέρος, ενώ δεν απουσιάζει και το roll cage στον χώρο των αποσκευών.

Get it on Google Play Download on the App Store