Νέες κάμερες με αναγνώριση κινητού τηλεφώνου!

Δεν χρειάζεται καν να μπούμε στην κουβέντα σχετικά με τους κινδύνους που ελλοχεύουν όταν η οδήγηση συνδυάζεται με χρήση κινητού τηλεφώνου – ή smartphone, όπως έχει επικρατήσει τα τελευταία χρόνια. Οι εποχές που οι μόνες σχετικές παραβάσεις ήταν η ομιλία στο τηλέφωνο και η αποστολή μηνυμάτων μέσω αυτού έχουν περάσει προ πολλού, καθώς ουκ ολίγοι οδηγοί αναλώνονται σε κάθε λογής δραστηριότητα (σερφάρισμα στο Διαδίκτυο, ενασχόληση με μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανταλλαγή φωτογραφιών, λήψη selfie και ένα σωρό ακόμα) εκτός φυσικά από την οδήγηση.

Δείτε ακόμα: Αστυνομικοί σπάνε παράθυρα και τον πετάνε έξω (+video)

Η λύση έρχεται από την μακρινή Αυστραλία, η οποία έγινε η πρώτη χώρα που χρησιμοποιεί κάμερες με δυνατότητα αναγνώρισης κινητών τηλεφώνων. Ένας οδηγός στην πρωτεύουσα Καμπέρα είχε το προνόμιο να γίνει ο πρώτος που δέχτηκε το «μπιλιετάκι» της Τροχαίας, καθώς συνελήφθη επ’ αυτοφόρω από τις κάμερες ελέγχου κυκλοφορίας να παίζει με το smartphone του και τον συνοδηγό να κρατάει το τιμόνι! Eίναι χαρακτηριστικό πως μέσα σε λίγους μήνες οι καταγεγραμμένες παραβάσεις ξεπέρασαν τις 11.000, ενώ υπήρξε περιστατικό στο οποίο το αυτοκίνητο κινείτο με 80 χλμ./ώρα την ώρα που ο οδηγός ασχολούνταν με το κινητό και ο συνοδηγός είχε πιάσει το τιμόνι και με τα δυο χέρια.

Διαβάστε επίσης: Σχεδόν 1.000 παραβάσεις σε μια εβδομάδα για «κόκκινο»

Οι εν λόγω κάμερες ενσωματώνουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και διαθέτουν μέχρι υπέρυθρες, ώστε να μην γλιτώνει κανείς ούτε στο σκοτάδι της νύχτας, ενώ μπορούν να απαθανατίσουν με υψηλή ευκρίνεια παραβάτες ακόμα και σε ταχύτητες της τάξης των 300 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store