Νέο χτύπημα των «λαστιχοακτιβιστών» κατά SUVs

Έχουμε δει ουκ ολίγες φορές ακραίες εκδηλώσεις ακτιβισμού από διάφορες οργανώσεις, που ευαγγελίζονται δράσεις υπέρ του περιβάλλοντος και κατά όσων αδιαφορούν για την ευημερία του. Κάπου, όμως, τα όρια μπερδεύονται και ο ακτιβισμός μετατρέπεται σε βανδαλισμό. Η οργάνωση «The Tire Extinguishers» σίγουρα εμπίπτει σε αυτή τη συνθήκη, καταστρέφοντας λάστιχα SUVs για να δείξει πως νοιάζεται για το περιβάλλον.

Ένα γκρουπ ακτιβιστών που ξεκίνησε από την Ολλανδία, κατηγορώντας τη δημοφιλέστερη κατηγορία αυτοκινήτων παγκοσμίως για τη ρύπανση και ξεσπώντας στα ελαστικά τους, προκειμένου να δώσει ένα μάθημα στους ανθρώπους που τα χρησιμοποιούν – άρα συμβάλλουν στα περιβαλλοντικά και κυκλοφοριακά «εγκλήματα» (εκπομπές CO2, συμφόρηση στους δρόμους), που κατηγορούνται και κρίνονται ως ένοχοι από πολλούς. Τα crossovers στοχοποιούνται με το εξής -παράλογο- σκεπτικό: πρόκειται για τη «δεύτερη μεγαλύτερη αιτία παγκόσμιας αύξησης στις εκπομπές CO2» και τρυπάνε ή ξεφουσκώνουν τα λάστιχα των ρυπογόνων αυτοκινήτων, προκειμένου να αναγκάσουν τους οδηγούς τους στη χρήση ποδηλάτων ή μέσων μαζικής μεταφοράς!

Το τελευταίο χτύπημα των «λαστιχοακτιβιστών» έλαβε χώρα στο δυτικό Λονδίνο, χθες τα ξημερώματα. Οι κάτοχοι 184 SUVs ξύπνησαν να πάνε στη δουλειά τους, αντικρίζοντας τα λάστιχα των αυτοκινήτων τους «πίτα». Οι «Tire Extinguishers» έδρασαν υπό την κάλυψη της νύχτας, τραβώντας και φωτογραφίες μάλιστα από τα «κατορθώματά» τους. Σαν να μην έφτανε αυτό, ανέβασαν ποστ και στο Twitter θέλοντας να περάσουν το μήνυμά τους: «Ξεφουσκώσαμε τα λάστιχα 184 SUVs. Τα SUVs είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αιτία παγκόσμιας αύξησης στις εκπομπές CO2 την τελευταία δεκαετία, ρυπαίνοντας 18 φορές παραπάνω από ένα οικογενειακό σεντάν». Στο ίδιο μέσο (το Twitter), επιβεβαίωσαν πρόσφατα πως πάνω από 10.000 SUVs παγκοσμίως έχουν δει τα ελαστικά τους να «χαιρετάνε», κατόπιν παρέμβασής τους.

Get it on Google Play Download on the App Store