Νέο επαγγελματικό όχημα «αγριοκάτσικο»

Τα επαγγελματικά οχήματα είναι κυρίως γνωστά ως van και pickup, τα οποία καλούνται να βγάλουν εις πέρας βαριές και πολύ απαιτητικές εργασίες. Τα μεν «βανάκια» προορίζονται κυρίως για μεταφορές εμπορευμάτων εντός ασφάλτου, ενώ τα «αγροτικά» είναι φτιαγμένα και για μπορούν να κινηθούν σε δύσβατες διαδρομές εκτός δρόμου.

Στοιχεία και από τις δύο αυτές κατηγορίες των επαγγελματικών οχημάτων συνδυάζει ένα νέο μοντέλο, το οποίο γνωρίζαμε για χρόνια ως επιβατικό, όμως πλέον διατίθεται μόνο για επαγγελματίες. Πρόκειται για το Jimny LCV, το οποίο διατίθεται σε μία πλέον έκδοση με λιανική τιμή προ φόρων 15.582 ευρώ. Εξωτερικά δεν έχει αλλάξει σε σχέση με το Ι.Χ. Jimny, που σημαίνει ότι έχει διατηρήσει τις κόμπακτ διαστάσεις του (μήκος 3.480 χλστ. ή 3.645 χλστ. με την εξωτερική ρεζέρβα, πλάτος 1.645 χλστ., ύψος 1.720 χλστ. και μεταξόνιο 2.250 χλστ.), μαζί και με τη μέγιστη απόσταση από το έδαφος των 210 χλστ.

Αντίστοιχα και το εσωτερικό του είναι ίδιο μέχρι και τα εμπρός καθίσματα. Από εκεί και πίσω διαφέρει, λόγω της αφαίρεσης του πίσω καθίσματος και της τοποθέτησης διαχωριστικού πλέγματος ασφαλείας. Έτσι, έχει δημιουργηθεί ένας σεβαστών διαστάσεων χώρος φόρτωσης με επίπεδο δάπεδο, χωρητικότητας 863 λίτρων.

Σύμμαχος του οδηγού είναι το σύστημα τετρακίνησης All Grip Pro, σε συνδυασμό με τους άκαμπτους άξονες εμπρός – πίσω και το πλαίσιο τύπου σκάλας. Ο κινητήρας είναι ο γνωστός 1.500άρης, ισχύος 102 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και με ροπή 130 Nm στις 4.000 σ.α.λ. Η μετάδοση γίνεται μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου 5 ταχυτήτων. Το επαγγελματικό Jimny ζυγίζει 1.090 κιλά (μεικτό βάρος 1.435 κιλά), με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 145 χλμ./ώρα. Η μεικτή κατανάλωση είναι 6,8 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 173 γρ./χλμ. (WLTP).

Get it on Google Play Download on the App Store