Το νέο Ford Focus RS θα είναι ισχυρότερο από ποτέ

Το τρίτης γενιάς Ford Focus RS (διαβάστε εδώ την δοκιμή του Ford Focus RS) είναι το 30o Ford που «φοράει» το λογότυπο RS και διαθέτει πολλά χαρακτηριστικά που δεν είχαν τα προγενέστερα μοντέλα και ενισχύουν ακόμα πιο πολύ το δυναμισμό του στην οδήγηση. Πάνω από όλα όμως είναι τετρακίνητο και κάτω από το καπό του έχει τον 4κύλινδρο 2.3 λτ. EcoBoost κινητήρα που αποδίδει 350 ίππους και 440 Nm ροπής (470 Nm για 15 δλ. μέσω overboost).

Δείτε ακόμη: Επετειακές εκδόσεις Alfa Romeo Giulia και Stelvio Quadrifoglio

Τιμές που σε συνδυασμό φυσικά με την τετρακίνηση και το launch control, εκτοξεύουν το Focus RS στα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,7 δλ. και του χαρίζουν τελική ταχύτητα αγγίζει τα 266 χλμ./ώρα.

Όμως σε έναν μήνα το Ford Focus RS θα αποτελέσει παρελθόν, καθώς θα σταματήσει η παραγωγή του. Βλέπετε, σε λίγες ημέρες θα κάνει ντεμπούτο η νέα γενιά του δημοφιλούς μικρομεσαίου μοντέλου και ήδη ετοιμάζεται η νέα γενιά του Focus RS.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η τέταρτη γενιά του μοντέλου θα είναι ισχυρότερη από ποτέ, καθώς γίνεται λόγος για ισχύ 400 ίππων και χρήση ήπιου υβριδικού συστήματος το οποίο θα συνοδεύει την αναθεωρημένη έκδοση του 2.0 λτ. EcoBoost βενζινοκινητήρα.

Διαβάστε επίσης: «Γύριζε» τα χιλιόμετρα η Ferrari

Η παραγωγή της νέας, τέταρτης γενιάς του Ford Focus θα ξεκινήσει τον Ιούνιο στην γραμμή παραγωγής στο Saarlouis της Γερμανίας, με αυτή της έκδοσης RS να έπεται με διαφορά μισού χρόνου περίπου.

Get it on Google Play Download on the App Store