Νέο ηλεκτρικό hatchback από την Audi;

Με τις εταιρείες να προσπαθούν να ρίξουν άμεσα το μέσο όρο του συνόλου των εκπομπών ρύπων τους, είναι απόλυτα λογικό να εξελίσσουν νέα ηλεκτρικά μοντέλα.

Για το Group VAG, είναι λογικό κάθε νέο μοντέλο που παρουσιάζεται από μια μάρκα, η αντίστοιχη εκδοχή να περνάει και στις υπόλοιπες.

Δείτε ακόμα: Πόσο κάνει το VW Atlas Cross Sport;

Αυτό είχε κατά νου ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Kleber Silva, ο οποίος μας παρουσιάζει το Audi e-tron hatchback. Με βάση το VW ID.3, πέρα από το ηλεκτρικό μοντέλο SEAT El-Born, θα δημιουργηθεί και το Audi e-tron hatchback. Θα φέρει βέβαια πιο πολυτελή χαρακτηριστικά και ίσως να αποτελεί την ηλεκτρική έκδοση του Α3.

Το 5θυρο μοντέλο που σχεδίασε ο Silva, αντλεί σχεδιαστική έμπνευση από το VW ID.3, με την ενιαία πίσω λωρίδα LED, αλλά και με τις έντονες ακμές. Σαφώς και στο εμπρόσθιο τμήμα ξεχωρίζει η χαρακτηριστική μάσκα της Audi, αλλά φαίνεται πως το e-tron hatchback έχει παραπλήσιες διαστάσεις με το ID.3. Λογικό, μιας και το e-tron hatchback, όποτε κι αν βγει στη παραγωγή, θα είναι βασισμένο στην πλατφόρμα MEB. Όπως γνωρίζετε η εν λόγω πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί για μοντέλα της VW, της SEAT και της Skoda.

Διαβάστε επίσης: Νέο VW Tiguan Allspace για όσους τα θέλουν όλα

Να θυμίσουμε πως το ID.3 παράγεται στο εργοστάσιο της Zwickau της Volkswagen όπου θα κατασκευαστεί και το SEAT El-Born. Η γερμανική εταιρεία συνεχίζει να επενδύει στο εργοστάσιο και από το 2021 θα κατασκευάζει έως και 330.000 ηλεκτροκίνητα οχήματα ετησίως. Συνολικά, θα κατασκευαστούν εκεί έξι μοντέλα που θα βασίζονται στην πλατφόρμα MEB του Group, καθιστώντας το Zwickau, το μεγαλύτερο και παραγωγικότερο εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη!

Δείτε ακόμη: Φοβερό και τρομερό Audi A1 με μοτέρ RS 3!

Get it on Google Play Download on the App Store