Το νέο Kia Ceed δεν θα είναι μόνο 5θυρο…

Το νέο Kia Ceed (διαβάστε τα πάντα για αυτό εδώ) θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα του στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, τον ερχόμενο Μάρτιο ήδη όμως το έχουμε δει σε επίσημες εικόνες.

Δείτε ακόμη: Και ηλεκτροκίνητο το νέο Opel Corsa

Το κορεάτικο αυτοκίνητο είναι μακρύτερο και φαρδύτερο από το μοντέλο που αντικαθιστά, ενώ η πεντάθυρη είναι και η πρώτη έκδοση αμαξώματος που είδαμε, καθώς θα ακολουθήσει η station wagon, με τις φήμες να κάνουν λόγο ακόμη και για SUV εκδοχή του αλλά και shooting brake αμάξωμα.

Το τελευταίο είναι και αυτό που βλέπουμε εδώ σε ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα, από τον μετρ του είδους X-Tomi Design, ο οποίος φρόντισε να μας δώσει ένα πολύ καλό δείγμα από το πώς θα μοιάζει το μοντέλο.

Ο σχεδιασμός του έχει να επιδείξει πιο αιχμηρές επιφάνειες, έντονο ανάγλυφο στο αμάξωμα, φώτα LED εμπρός και πίσω όπως φυσικά και στο πεντάθυρο μοντέλο, ενώ το πίσω μέρος είναι και αυτό που έχει έντονη διαφοροποίηση στο αμάξωμά του, με την κλίση της οροφής να παραπέμπει σε κουπέ. Κάτι που είναι λογικό εξάλλου για fastback έκδοση.

Στο εσωτερικό του Kia Ceed Fastback δεν θα υπάρχουν αλλαγές όπως είναι λογικό, καθώς θα αποτελεί πιστό αντίγραφο αυτού της πεντάθυρης έκδοσης, ενώ μόνη αλλαγή ενδέχεται να υπάρχει στην χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ.

Κάτω από το καπό της η έκδοση Fastback θα έχει τα ίδια μοτέρ με την πεντάθυρη έκδοση. Έτσι θα δούμε λογικά τους βενζινοκινητήρες 1.0 λτ. των 120 ίππων και 1.4 λτ. σε εκδόσεις 100 και 140 ίππων και τον πετρελαιοκινητήρα 1.6 λτ. σε εκδόσεις 115 και 136 ίππων. Όλα τα μοτέρ θα συνεργάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, με το αυτόματο 7άρι, διπλού συμπλέκτη να είναι διαθέσιμο ως προαιρετικός εξοπλισμός.

Διαβάστε επίσης: Το ταχύτερο Nissan GT-R στον κόσμο δεν είναι το ισχυρότερο… (+video)

Το μόνο που μένει να δούμε, είναι αν τελικά το Kia Ceed Fastback θα πάρει το πράσινο φως για παραγωγή!

Get it on Google Play Download on the App Store