Νέο Lada με πέντε πεντάλ

Η Lada ξεκίνησε να δέχεται παραγγελίες για μια ειδική έκδοση του μικρομεσαίου σεντάν μοντέλου της Granta, το οποίο είναι ειδικά κατασκευασμένο για εκπαιδευτικό όχημα προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σε σχολές οδηγών. Πρόκειται για ένα μοναδικό μοντέλο (για την αγορά της Ρωσίας) πλήρως εργοστασιακό, με εγγύηση 3 ετών ή 100.000 χλμ.

Δείτε ακόμη: Καμήλα ξεκολλάει Lada Niva από το χιόνι! (+video)

Το εκπαιδευτικό Lada Granta διαθέτει εξωτερικά ειδικά αυτοκόλλητα «L» (learner), ένα επιπλέον καθρέπτη για τον εκπαιδευτή, καθώς και ένα ακόμα σετ πεντάλ για το φρένο και τον συμπλέκτη από την πλευρά του συνοδηγού – εκπαιδευτή, ή μόνο πεντάλ φρένου για τις εκδόσεις με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Ο εξτρά εξοπλισμός κοστίζει στην Ρωσία 28.000 ρούβλια (374 ευρώ).

Το σχολικό Lada Granta πωλείται σε τέσσερις εκδόσεις. Στην Standard εφοδιάζεται με τον 1.6 λτ. κινητήρα ισχύος 87 ίππων και με εξοπλισμό που περιλαμβάνει μόνο αερόσακο οδηγού και σκουρόχρωμα παράθυρα. Οι πιο πλούσιες εκδόσεις διατίθενται με το 1.6 λτ. μηχανικό σύνολο των 106 ίππων (και με αυτόματο κιβώτιο), με εξοπλισμό που περιλαμβάνει ακόμη air condition, υποβοήθηση τιμονιού, υπολογιστή ταξιδίου, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και ρυθμιζόμενη κολόνα τιμονιού. Επίσης υπάρχει και η έκδοση των 98 ίππων με στάνταρ αυτόματο κιβώτιο και πιο πλούσιο εξοπλισμό με τέσσερις αερόσακους, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, ηλεκτρικούς και θερμαινόμενους καθρέπτες, ηχοσύστημα κ.λπ.

Δείτε ακόμη: Το νέο Lada Niva που δεν είδαμε ποτέ!

Οι τιμές του Lada Granta Sedan (χωρίς τη μετατροπή σε εκπαιδευτικό) ξεκινούν στην Ρωσία από 414.900 ρούβλια (5.535 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store